august 23, 2008

CONCENTREAZĂ-TE PE CALITĂȚI

"Deoarece avem felurite daruri, dupa harul care ne-a fost dat: cine are darul proorociei, sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui" (Romani 12:6)

___Lucreaza acolo unde esti cel mai puternic 80% din timp. Lucreaza acolo unde inveti 15% din timp. Lucreaza acolo unde esti cel mai slab 5% din timp. Este oare intelept? Desigur! "Deoarece avem felurite daruri, dupa harul care ne-a fost dat: cine are darul proorociei, sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui". Ce se intampla cu o echipa in care jucatorii nu isi indeplinesc functiile? Mai intai moralul slabeste fiindca echipa nu joaca la capacitatea ei. Celor care lucreaza intr-un domeniu in care sunt slabi le displace faptul ca abilitatile lor nu sunt fructificate. Curand ei nu vor mai fi dispusi sa lucreze ca echipa, increderea tuturor se erodeaza, iar situatia se agraveaza. Apoi echipa adversa profita de slabiciunile lor si nu vor castiga niciodata. Cand oamenii nu fac ceea ce trebuie sa faca, lucrurile nu merg bine.
___Stii care sunt cele mai mari calitati ale tale? Daca nu, urmeaza aceste instructiuni: a) fii sigur pe tine; daca lasi ca nesiguranta sa scoata ce e mai bun din tine, vei deveni rigid si te vei opune schimbarii. Si daca nu te schimbi, nu vei creste; b) cunoaste-te pe tine insuti; ia-ti timp si analizeaza-ti darurile. Cere feedback. Constientizeaza-ti punctele slabe; c) ai incredere in liderul tau; daca nu poti, cauta pe cineva in care poti avea incredere sau muta-te intr-o alta echipa; d) incearca sa vezi imaginea de ansamblu; locul tau in orice echipa are sens doar in imaginea de ansamblu. Daca singurul tau motiv de a-ti gasi locul este doar castigul propriu, acest motiv gresit iti va fura bucuria, implinirea si succesul pe care ti le doresti; e) bazeaza-te pe experienta ta; exista o singura cale prin care poti sti daca ti-ai gasit locul potrivit. Incearca. Asuma-ti riscuri. Invata din greselile si din reusitele tale. Descopera lucrul pentru care te-a creat Dumnezeu!