august 18, 2008

NU ANULA HARUL LUI DUMNEZEU!

"Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu; caci daca neprihanirea se capata prin Lege, degeaba a murit Hristos" (Galateni 2:21)

___Harul nu inseamna ca ai dreptul sa traiesti cum doresti. Dar "rationalismul" care provine din insistarea pe faptul ca ceilalti traiesc conform standardelor noastre a provocat daune nespuse. Un bine-cunoscut pastor scrie: "Legalismul raspandeste un venin paralizant.. ne orbeste privirea, ne restrange universul si creste mania din inima noastra.. Dragostea este umbrita de un panou mental ce cuprinde o lista lunga .. care le cere celorlalti sa se conformeze.. in curand, prietenia este fracturata de o atitudine de judecata si de o privire critica". Crezi ca tu nu esti vinovat? Uita-te care este reactia ta initiala cand te intalnesti cu un alt credincios care nu gandeste, nu se poarta sau nu se imbraca ca tine. Chiar si cand crezi ca esti suficient de sofisticat pentru a-ti deghiza adevaratele sentimente, ele ies la iveala din privirea impietrita si din atitudinea prin care arati ca esti mai sfant. Domnul Isus a spus: "Nu judecati, si nu veti fi judecati.." (Luca 6:37). Cand arunci cu noroi, nu doar ca te murdaresti pe maini, ci pierzi si teren! "Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea" (loan 8:7). Cand stingi lumina cuiva, lumina ta nu va straluci mai tare.
___Pavel scrie: "chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu" (Galateni 6:1). Cand ii judeci pe altii te afli in pericolul de a anula harul de care ai nevoie tu insuti inainte ca ziua sa se termine!