octombrie 12, 2008

OCUPĂ-TE DE PROPRIA GRĂDINA – NU DE A ALTCUIVA

"Ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine!" (Ioan 21:22)

___Petru avea opinii puternice despre altii. Poate si tu esti la fel. intr-o zi a inceput sa se amestece in treburile lui Ioan, spunand: "Doamne, cum ramane cu acesta?" Domnul Isus i-a raspuns: "ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine!"
___Gasim aici o lectie importanta. Invata sa identifici "cine detine .. si ce". Daca este gradina altuia, lasa-l pe el sa o ingrijeasca sau daca nu, sa-i creasca buruieni. Daca cineva poate obtine ceea ce-si doreste doar facand pe martirul, neasumandu-si vina sau manipulandu-i pe altii, aceasta este problema lor; nu o transforma in propria ta problema! Daca ei traiesc cu anumite consecinte, sunt consecintele lor, nu ale tale! Daca isi neaga problemele sau nu pot gandi limpede privitor la o anume problema, confuzia este a lor. Este responsabilitatea ta sa-i iubesti si sa te rogi pentru ei, chiar si sa le oferi ajutorul, dar nu este raspunderea ta sa-i restaurezi sau sa-i salvezi. Daca nu sunt in stare sa arate apreciere sau sa-si ceara iertare cand gresesc, este problema lor. Doar cand vor avea o atitudine de multumire si de smerenie pentru a-si recunoaste greselile vor putea ei sa creasca. Intre timp, este gradina lor, nu incerca sa te ocupi tu de ea! Daca speranta ta, pacea si fericirea ta sunt dependente de altcineva si nu de Dumnezeu, invata sa te detasezi. Esti impreuna mostenitor cu Hristos, nu un impreuna arendas cu El (Romani 8:17).
___Te-ai gandit vreodata ca Dumnezeu asteapta sa te dai din cale pentru ca El sa poata sa lucreze in situatia lor? Adevarul este ca esti lipsit de putere fata de ei, dar Dumnezeu nu! Poate ca ii va lasa sa se impiedice inainte sa-i ridice, dar El va face ceea ce este cel mal bine pentru ei. Asa ca urmeaza-L pe Domnul si vezi-ti de propria gradina!