ianuarie 30, 2009

CITESTE BIBLIA (2)

"Tu sa ramai in.. Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea" (2 Timotei 3:1-15)

De ce nu citim mai mult din Cuvantul lui Dumnezeu? Exista trei motive:
1) Nu stim cum il ascultam pe pastor rostind o predica foarte buna si gandim: "De ce nu am vazut si eu lucrul acesta?" Fiindca pastorul petrece ore in sir rugandu-se si studiind Scripturile iar noi nu facem asa!
2) Nu suntem motivati! Aceasta fiindca nu am experimentat bucuria care vine in urma descoperirii personale a marilor adevaruri din Cuvantul lui Dumnezeu. Am devenit multumiti sa primim ceea ce avem nevoie de la altcineva in loc sa descoperim singuri. Trebuie sa intelegi un lucru: daca esti serios in studierea Bibliei, nu te vei multumi niciodata cu o cunoastere de mana a doua a Scripturilor. Dr. Paul Lyttle a comparat odata cititul Bibliei cu mancatul de alune: "Odata ce incepi, nu le mai poti lasa! Cand vei descoperi ce gust bun are studierea Bibliei, te vei intoarce la ea pentru mai mult. Da, studiul personal al Bibliei iti poate forma un obicei!"
3) Suntem lenesi. Studierea Bibliei nu este un lucru usor. Nu exista scurtaturi. Este nevoie de timp, de efort, de concentrare si de perseverenta. Majoritatea marilor adevaruri nu se gasesc la suprafata; trebuie sa sapi pentru a le gasi. Dr. Howard Hendricks descrie trei etape ale studierii Bibliei: a) etapa "uleiului de ricin" - studiem Biblia pentru ca stim ca este bine pentru noi, dar nu este un lucru prea placut; b) etapa "cerealelor" - studierea Bibliei este seaca si neinteresanta, dar stim ca este hranitoare; c) etapa "piersicilor cu frisca" - ne infruptam din Cuvantul lui Dumnezeu. Concluzia? "Tu sa ramai in.. Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea".