ianuarie 17, 2009

ÎNFRÂNGEREA NEBUNIEI CREDITELOR

"Paziti-va de orice fel de lacomie de bani; caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui". (Luca 12:15)

___Jumatate din familiile americane isi depasesc venitul si poarta echivalentul a peste 4000 de lire pe carduri de credit. Uneori acest fapt se datoreaza costurilor foarte mari pentru utilitati si pentru serviciile medicale, dar alteori este vorba de toate acele lucruri in plus fara de care nu putem trai, cum ar fi cafeaua, hobby-urile foarte scumpe, vacante exotice si mersul la cumparaturi pentru a ne face sa ne simtim mai bine. Ziarista Donna F. Savage recunoaste: "Eu merg la cumparaturi pentru o experienta.. pentru a face o ocazie de neuitat.. mersul la cumparaturi fara un scop anume ascunde motivatia in spatele deciziilor referitoare la cheltuirea banilor.. Cateva sentimente Hallmark si o felicitare vor rezolva totul.. pizza si un DVD nou vor reuni familia.. o cina si un film vor restaura intimitatea maritala.. multumirea se indeparteaza cu fiecare substitutie. De vreme ce asteptarile noastre cele mai profunde nu sunt satisfacute, continuam sa.. cheltuim". Domnul Isus a spus: "paziti-va de orice fel de lacomie de bani; caci viata cuiva nu sta in belsugul avutiei lui". Curma-ti apetitul necontrolat pentru cumparaturi urmand cativa pasi simpli:
___1) Gandeste modest: cumpara doar un singur lucru odata; este uimitor sa vezi ce poti realiza cand esti serios si te tii de treaba: "Sa nu obosim in facerea binelui; caci la vremea potrivita, vom secera, daca nu vom cadea de oboseala" (Galateni 6:9). Tine minte, puterea din launtrul tau este mai mare decat provocarea financiara care iti sta inainte, asa ca daca esti trantit jos .. ridica-te si mergi inainte (2 Corinteni 4:9).
___2) Spune cu voce tare care iti sunt scopurile financiare: hotaraste-te ce este cu adevarat important; cat vrei sa economisesti, cat vei darui si cata datorie poti suporta fara a-ti pune in pericol viitorul. Motivul pentru care nu ne atingem niciodata scopurile este pentru ca nu ne stabilim vreunul, intelepciunea inseamna sa stii incotro te indrepti si de ce ai nevoie pentru a ajunge acolo!