ianuarie 13, 2009

VEGHEAZĂ

"Vegheați, dar, pentru că nu știți în ce zi va veni Domnul vostru" (Matei 24:42)

___Californianul, un pachebot ce traversa oceanul, se afla la 1.500 de mile departare de portul Boston cand un membru al echipa lui observa raze de lumina dinspre un vapor indepartat, incercarile repetate de a lua legatura cu vaporul esuara. De fapt, se parea ca se indeparteaza.
___Pana la 1:40 a.m. luminile disparusera. Doar mai tarziu capitanul afla ce se intamplase de fapt. Nici el nici secundul sau nu au considerat luminile alarmante, ba chiar fusese o coincidenta ca le observasera. Nu dupa mult timp Californianul a fost oprit din cauza ghetii oceanice, iar oprirea neprevazuta i-a oferit un loc in randul intai la un eveniment de neconceput. Echipajul nu si-a dat seama ca luminile erau semnale disperate caci altfel ar fi venit in ajutorul lui, fiindca erau doar la noua mile departare. Vasul ce se scufunda a trimis si apeluri radio care erau in sfera lor de receptie doar ca aparuse un mic detaliu. Operatorul radio de pe Californianul, proaspat sosit de pe bancile scolii, adormise! Asa ca in 12 aprilie 1912, din punctul lui de observare de pe punte, secundul pachebotului privea involuntar cum se scufunda Titanicul!
___Domnul Isus a spus: "cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.. Vegheati, deci, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru" (Matei 24:38-42). Iar Pavel adauga: "Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat, si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti, si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si mantuitor Isus Hristos" (Tit 2:11-13). Asadar, vegheaza!