februarie 12, 2009

ASUMĂ-ȚI RESPONSABILITATEA (5)

"Eu sunt dator" (Romani 1:14)

___A-ti asuma responsabilitatea inseamna a da inapoi ceea ce ti-a fost dat. Pavel si-a concentrat atentia asupra urmatoarelor lucruri: a) sa-L faca pe Hristos cunoscut; b) sa zideasca o biserica cu scopul de a-L vesti pe Hristos. El si-a luat responsabilitatea in serios: "Eu sunt dator.. si celor invatati si celor neinvatati.. sa va vestesc Evanghelia" (Romani 1:14-15). Asta se numeste "viata mai presus de tine insuti"! Cei care se slujesc pe ei insisi isi privesc talentele si resursele drept lucruri care le apartin. Cei care slujesc se considera slujitori pe propritatea lui Dumnezeu; ei stiu ca nu sunt proprietari, ci doar administratori ai Lui.
___Dupa timpul petrecut in lagarele de concentrare naziste, Elie Wiesel a trait pentru un singur lucru: sa daruiasca altora. A predat ca profesor la Boston University si a calatorit excesiv, impartasindu-si intelepciunea acumulata din experientele lui de viata. Intrebarea pe care o punea deseori tinerilor era: "Cum vei face fata privilegiilor si obligatiilor pe care societatea se va simti indreptatita sa ti le atribuie?" In timp ce incerca sa-i ghideze, el le impartasea din simtul lui de responsabilitate: "Ceea ce primesc trebuie sa daruiesc altora. Cunoasterea pe care o am nu trebuie sa ramana sechestrata in mintea mea. Sunt dator fata de barbati si femei, ca si ei sa faca ceva cu ea. Simt nevoia sa returnez ceea ce mi s-a dat. Numiti-o gratitudine.. A invata inseamna a accepta ca viata nu a inceput la nastere. Si altii au trecut pe aici inaintea mea, iar eu merg pe urmele pasilor lor".
___Viata ta este o poveste. in fiecare zi scrii o noua pagina. Asa ca umple acele pagini cu responsabilitatea fata de Dumnezeu, fata de altii si fata de tine insuti. Daca o vei face, vei ajunge sa nu fii dezamagit la sfarsit.