februarie 08, 2009

ASUMĂ-ȚI RESPONSABILITATEA (1)

"Cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult" (Luca 12:48)

___Responsabilitatea este o moneda cu doua fete. Pe o parte este responsabilitatea, iar pe partea cealalta se afla rasplata. Prea multi dintre noi ne concentram doar pe o fata a monedei - rasplata. Asumarea responsabilitatii inseamna trei lucruri:
1) A fi constient de lucrul pentru care suntem responsabili.
2) A fi constient de persoana fata de care esti responsabil.
3) A te comporta in mod responsabil tot timpul. Toate scuzele pe care le invoci atat fata de tine cat si fata de ceilalti nu te scapa de responsabilitate. Domnul Isus a spus: "Cui i s-a incredintat mult, i se va cere mult". La conferinta anuala, managerul unei companii de hrana pentru caini isi intreba echipa de vanzari daca le-a placut noul program de publicitate al companiei. "Foarte mult!", raspunsera ei, "cel mai bun din domeniu". "Ce credeti despre produs?" intreba el. "E fantastic!" raspunsera ei. "Dar forta de vanzare?" intreba el. Ei erau forta de vanzare, deci raspunsera, fireste, pozitiv spunand ca sunt cei mai buni. "Bine", spuse managerul, "deci daca sunteti cei mai buni din breasla, cei mai buni la impachetare, avem cel mai bun program de publicitate si cea mai buna forta de vanzare, de ce suntem pe locul al saptesprezecelea in industria aceasta?" Dupa o liniste stanjenitoare, unul dintre agentii de vanzari striga: "Cainii sunt de vina; pur si simplu nu vor sa manance chestia asta!"
___Stii ceva? Problema ta nu sunt cainii sau locul da munca sau partenerul sau societatea ca intreg sau orice altceva. Fii cinstit, cea mai mare provocare a vietii esti tu. Daca viata ta nu merge asa cum iti doresti, tu ai responsabilitatea de a o schimba. Dumnezeu te va ajuta daca te intorci spre El. Dar trebuie sa iti doresti sa schimbi, sa te hotarasti sa schimbi si sa lucrezi in fiecare zi in vederea acestui scop.