februarie 07, 2009

CUM SĂ RECUNOȘTI GLASUL LUI DUMNEZEU

"Vorbeste, Doamne, caci robul Tau asculta" (1 Samuel 3:9)

___Abilitatea de a deosebi glasul lui Dumnezeu nu este dobandita peste noapte deoarece El ne vorbeste in momente diferite, in imprejurari diferite si pe cai diferite.
1) Este nevoie de maturitate spirituala. Domnul Isus a spus ca oile lui Il urmeaza fiindca Ii cunosc glasul (Ioan 10:4). Sa remarcam faptul ca Isus a spus "oile" Lui, nu mieii Lui Ii cunosc glasul. Mieluseii doar urmeaza oile adulte pana cand li se dezvolta simturile. Slava lui Dumnezeu ca exista har pentru cei imaturi. Daca urechile tale spirituale nu sunt inca dezvoltate, Dumnezeu va lucra in tine pana cand vei invata sa-I recunosti glasul.
2) Este nevoie de calauzire si confirmare din partea liderilor duhovnicesti. "Ascultati de mai marii vostri, si fiti-le supusi, caci ei privegheaza asupra sufletelor voastre" (Evrei 13:17).
3) Nu trebuie sa te limitezi la experientele tale anterioare. Dumnezeu i-a vorbit lui Moise pe un munte care s-a clatinat, iar lui Ilie i-a vorbit printr-un susur bland. Nu-L limita pe Dumnezeu; El iti va vorbi prin Scriptura, prin cei calificati sa te invete Cuvantul Lui, printr-o cantare, printr-o situatie dureroasa si chiar prin gandurile si dorintele tale atunci cand Ii esti supus.
4) Mai presus de toate este nevoie de supunere. Psalmistul a spus: "Inima imi zice din partea Ta: "Cauta Fata Mea!" Si Fata Ta, Doamne, o caut!" (Psalmul 27:8). Cand vorbim de auzirea lui Dumnezeu, cum stai cu raspunsul? "Cand am timp? .. Sa vad daca se potriveste! .. O sa ma mai gandesc!" Gresit! Dumnezeu vorbeste si continua sa vorbeasca celor care I Se supun si continua sa I Se supuna.