februarie 05, 2009

CE MOȘTENIRE LAȘI ÎN URMA TA?

"Cel neprihanit umbla in neprihanirea lui; ferice de copiii lui dupa el" (Proverbe 20:7)

___In 1927, o companie imobiliara si de asigurari din Georgia dadu faliment, indatorandu-se fata de 500 de actionari. Proprietarul, un barbat pe nume Mercer, era o persoana integra care jura sa dea inapoi, daca va fi posibil, fiecare banut. Dar in pofida celor mai mari stradanii ale sale, compania lui nu reveni niciodata pe linia de plutire. Dupa ce muri, fiul lui isi aminti de juramantul tatalui sau si douazeci si opt de ani mai tarziu depuse un cec la banca Savannah pentru a despagubi fiecare actionar. Acel tanar era cantaretul de succes/compozitor Johnny Mercer. Unul din cantecele pe care le-a scris in urma caruia a castigat suma necesara pentru a-i plati pe actionari a fost: "Accentueaza pozitivul". Probabil ati auzit de el.
___Cand te duci, lasa-le copiilor tai si altceva in afara de bani ca sa te tina minte; lasa-le o mostenire a integritatii! Asculta: "Cel neprihanit umbla in neprihanirea lui; ferice de copiii lui dupa el"
___Daca nu esti un om de incredere in toate lucrurile, atunci nu esti de incredere in nici unul. Principiile etice nu sunt flexibile. O mica minciuna nevinovata tot minciuna este; furtul e furt, fie ca este vorba de un leu sau de un milion. Philips Brookes a spus: "Caracterul se formeaza in momentele marunte ale vietii noastre". Sociologii sugereaza ca oamenii cu caracter slab ar fi putut fi altfel daca ar fi crescut intr-un alt mediu. Caracterul este o alegere. Imprejurarile in care te gasesti nu sunt mai responsabile de caracterul tau decat este oglinda responsabila de felul cum arati. Ceea ce vezi este doar o reflexie a ceea ce esti, iar ceea ce esti reprezinta ce ai zidit tu toata viata!