februarie 19, 2009

LEACUL ÎMPOTRIVA SINGURĂTĂȚII

"Priveste-ma si ai mila de mine, caci suni parasit si nenorocit" (Psalmul 25:16)

___Singuratatea te impinge spre niste lucruri la care in mod obisnuit nu te-ai gandi. In cazul in care calatoresti pentru a-ti castiga existenta esti vulnerabil. De pilda, o camera de hotel departe de casa poate deveni locul potrivit pentru legaturi, pornografie, droguri si alcool. Dumnezeu a spus: "Nu este bine ca omul sa fie singur" (Geneza 2:18). Faptul ca s-au aflat la locul nepotrivit si la momentul nepotrivit i-a facut pe multi sa cada. David s-a rugat: "Priveste-ma si ai mila de mine, caci sunt parasit si nenorocit". Poti duce o viata departe de Satan in felul urmator:
1) Ramanand aproape de Dumnezeu. Cand esti singur, indepartarea de El ar fi cea mai mare gresala. Domnul Isus a spus: "Eu sunt vita .. voi sunteti mladitele .. departati de Mine nu puteti face nimic" (Ioan 15:5). Domnul Isus este izvorul puterii si intelepciunii tale. El este Cel care iti
poate implini toate nevoile.
2) Iesind din ascunzatoare. Implica-te intr-un domeniu al lucrarii. Fii dispus sa fii mai transparent ajungand sa-i cunosti pe ceilalti si lasandu-i sa te cunoasca. Cand petreci timp cu oamenii carora le pasa de tine, singuratatea inceteaza sa mai fie o problema.
3) Daruind. Concentrarea asupra propriei persoane este calea garantata spre izolare. Winston Churchill a spus: "Noi traim prin ceea ce primim, dar ne zidim viata prin ceea ce daruim". In loc sa-ti plangi de mila, du-te la cei nevoiasi si daruieste-te, roaga-te pentru ei si iubeste-i neconditionat'
4) Iertandu-i pe cei care te-au ranit. Auto-compatimirea si ranchiuna duc la amaraciune. Iarta, apeleaza la Dumnezeu, lasa-L pe El sa se confrunte cu cel ce te-a ofensat si continua-ti viata!