aprilie 19, 2009

ATÂT DE MULT TE IUBEȘTE! - PAȘTELE

"Crezi ca n-as putea sa rog pe Tatal Meu, care Mi-ar pune indata la indemana mai mult de douasprezece legiuni de ingeri?" (Matei 26:53)

___Crucea reprezinta simbolul universal al crestinismului; este aproape imposibil sa te duci undeva si sa nu o vezi pe o turla sau pe o piatra funerara. Cum s-a ajuns ca un instrument al torturii sa reprezinte iertarea si nadejdea pentru atat de multi oameni? La urma urmelor, noi nu purtam mici ghilotine de aur in jurul gatului si nu punem pe peretii bisericilor reproduceri ale unor trupe militare in timpul unui bombardament. Raspunsul poate fi gasit in crucea insasi. Barna sa orizontala simbolizeaza suflul dragostei lui Dumnezeu; barna verticala simbolizeaza adancimea si inaltimea dragostei Lui. Este motivul pentru care Dumnezeu poate fi drept si bun fara a-Si micsora standardele, ne poate face parte de adevar si har si de aceea ne poate rascumpara din pacatele noastre.

___Ioan a spus: "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica (Ioan 3:16). Din fericire, nu spune ca Dumnezeu i-a iubit doar pe cei bogati sau pe cei celebri sau pe cei frumosi, pe cei seriosi sau pe cei de succes, caci atunci toti am incurca-o! Nu, daca traiesti "in lume", Dumnezeu te-a inclus si pe tine.

___Domnul Isus nu a trebuit sa moara, El a ales acest lucru! El le-a spus celor care l-au prins: "Crezi ca n-as putea sa rog pe Tatal Meu, care Mi-ar pune indata la indemana mai mult de douasprezece legiuni de ingeri? Dar cum se vor implini Scripturile, care zic ca asa trebuie sa se intample?" Dupa cum spune Max Lucado: "Forta din spatele ciocanului nu a fost o multime nebuna.. mana care a strans manerul nu a fost un infanterist roman.. verdictul nu a fost hotarat de iudeii gelosi. Isus insusi a ales cuiele.. Daca soldatul ar fi ezitat, Isus insusi ar fi lovit cu ciocanul". Atat de mult te iubeste El.