aprilie 20, 2009

IARTĂ FIINDCĂ EȘTI IERTAT!

"Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi" (Romani 5:8)

___Relatand despre experienta sa de prizonier de razboi, Ernest Gordon povestea cum la sfarsitul lucrului, intr-o seara, unul dintre gardieni a observat ca lipseste o lopata. Insistand ca unul dintre prizonieri o furase, el striga ca cel vinovat sa iasa in fata. Apoi se pregati sa-i omoare unul cate unul pana cand cineva va marturisi. Deodata un soldat scotian rupse randul, iesi in fata si spuse: "Eu am fost". Gardianul il batu pana il omori. Cand isi potoli furia, ceilalti prizonieri de razboi luara trupul prietenului lor impreuna cu uneltele si se intoarsera in tabara. In acel moment lopetile fura numarate din nou. Gardianul gresise. Nu lipsea nici una!

___Cine ar lua vina asupra lui pentru ceva ce n-a facut? Hristos! "Pentru un om neprihanit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefacatorul lui, poate ca s-ar gasi cineva sa moara. Dar Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi" (Romani 5:7-8). Gandeste-te putin: "Domnul a facut sa cada asupra Lui nelegiuirea noastra a tuturor" (Isaia 53:6), El devenind singurul "mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos" (1 Timotei 2:5). Mijlocitorul reconciliaza diferentele si negociaza o intelegere intre cele doua parti. La Calvar Isus a stat intre mania lui Dumnezeu si pedeapsa pentru pacatele noastre. Prin faptul ca a dus viata care nu i se cuvenea, apoi a luat pedeapsa de care noi nu puteam scapa, El ne-a oferit pe gratis rascumpararea pe care noi nu ne-o puteam permite. Intrebarea este: daca El ne-a iubit atat de mult, putem noi sa nu ne iubim unii pe altii? Fiind iertati, putem noi sa nu iertam? Luand parte la masa milei, putem noi sa nu oferim cateva firimituri?