mai 15, 2009

CUM SĂ TE LUPȚI CU IZVODIRILE MINȚII. ÎNĂLȚIMILE ȘI GÂNDURILE

"Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos" (2 Corinteni 10:5)

___Pavel scrie: "Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos". Ce trebuie sa rastorni? Inaltimile: domeniile din viata ta care sunt in posesia vrajmasului. Cu ce trebuie sa te lupti? Cu izvodirile mintii: teama de ce este mai rau in loc sa te increzi in Dumnezeu care iti vrea binele. Ce trebuie sa faci rob ascultarii de Hristos? Orice gand: cele care nu se aliniaza la Cuvantul lui Dumnezeu sau care nu se supun legii lui Hristos pentru viata ta.
___Recunoaste ca esti in razboi. Vechile probleme si tipare de gandire vor incerca in continuare sa mentina controlul asupra ta. Nu le lasa. Si ai grija cine iti este prieten. Daca abia se tin ei pe linia de piutire, cum vor putea ei sa te ridice? Atata vreme cat aceste chestiuni domnesc in viata ta, este luat locul lui Hristos. Daca ele stau pe tron, Hristos inca este pe cruce. Pune-L pe Hristos pe tron si trecutul tau pe cruce!
___In Vechiul Testament, preotul nu avea voie sa intre in prezenta lui Dumnezeu daca s-a atins de un mort (Levitic 22:3-4). Aceasta inseamna ca daca vrei sa umbli cu Dumnezeu trebuie sa ingropi vechiul fel de vietuire. Nici macar sa nu te mai "atingi" de lucrurile moarte. Inseamna totodata sa-i ierti pe cei care te ranesc, inclusiv pe tine insuti si apoi sa mergi mai departe. Dumnezeu poate sa-ti scoata spinul din memorie si totusi sa-ti pastreze intact gustul dulce al victoriei. Nu vei mai fi deranjat sau tras in spate de lucrurile prin care ai trecut; in schimb vei fi imbogatit de ele!