mai 11, 2009

HRISTOS ESTE TOTUL

"Caci pentru mine a trai este Hristos si a muri este un castig" (Filipeni 1:21)
___"Pentru mine a trai este Hristos". Aceste cuvinte nu au sens altfel. Incearca: a) Pentru mine a trai inseamna bani.. si a muri este sa las totul in urma; b) Pentru mine a trai inseamna faima .. a muri inseamna sa fiu uitat repede; c) Pentru mine a trai este putere si influenta .. a muri este a fi inlocuit de altii; d) Pentru mine a trai inseamna posesiuni .. a muri inseamna sa plec cu mana goala. Intr-un anume fel cuvintele esueaza in mod lamentabil, nu-i asa?
___Cand esti obsedat de bani, niciodata nu ai destul si traiesti mereu cu teama ca-i vei pierde. Cand scopul tau este faima, devii competitiv si manipulator de teama ca altii sa nu te depaseasca. Aceasta te face nesigur. Cand esti condus de putere si influenta, iti slujesti tie si esti incapatanat. Aceasta te face arogant. Cand posesiunile devin dumnezeul tau! devii materialist. Aceasta te face lacom.
___Fie ca ai sau nu ai, fie ca esti cunoscut sau necunoscut, fie ca traiesti sau mori, doar Hristos te poate multumi! Iar moartea? Ea nu face decat sa indulceasca prajitura. J.B. Philips scrie: "Viata pentru mine inseamna simplu Hristos, iar daca se intampla sa mor, pur si simplu castig mai mult din El".
___Asadar care este concluzia? Este urmatoarea: secretul vietii este la fel cu secretul bucuriei; ambele se invart in jurul lui Hristos. Nu incerca sa urmaresti fericirea, ci doar cultiva o viata Hristo-centrata si condusa de El si vei avea parte de atata fericire ca nu vei sti ce sa faci cu ea!