mai 06, 2009

PĂȘEȘTE ȘI ÎNCREDE-TE!

"Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru, vi-l dau" (Iosua 1:3)
___De-a lungul Bibliei se poate remarca un fir comun. Cand avem intr-adevar nevoie de El, Dumnezeu Se arata si face pentru noi ceea ce noi nu putem. In restul timpului, care este majoritatea timpului, El ne intareste si ne spune: "Continua sa pasesti inainte si sa te increzi in Mine". Nu exista covor zburator. Pentru a realiza ceva valoros, trebuie sa pasesti prin credinta, provocare dupa provocare.
___Cartea Iov are 42 de capitole. In primele 41, Iov a experimentat pierderea sanatatii sale, a averii si a familiei. Cu prieteni ca cei pe care i-a avut, Iov nu a avut nevoie de dusmani. Indoielile sale veneau fara incetare. El il lua pe Dumnezeu la intrebari neobosit, iar drept raspuns primea doar tacere. El a perseverat in zile grele si nopti fara somn avand credinta ca "daca m-ar incerca, as iesi curat ca aurul" (Iov 23:10). Remarca: a) este nevoie de foc pentru a produce aur; b) doar rafinatorul stie gradul de caldura si durata necesara; c) a grabi procesul inseamna a produce ceva de o mai mica valoare.
___Dumnezeu i-a spus poporului Israel ca fiecare loc pe care il vor atinge cu piciorul le va fi dat. C V White spune: "Cel care reuseste nu asteapta niciodata multimea. El iese in fata. Este nevoie de curaj, de multa ravna, dar cel care reuseste le are pe amandoua. Succesul este ceea ce oamenii cred ca nu se poate face". Complacerea, oboseala, critica si descurajarea sunt obstacole pe care trebuie sa le dobori mereu. Asadar continua sa "pasesti si sa te increzi"!