iunie 26, 2009

RESPECTĂ PLANUL (3)

"Petru s-a coborat din corabie, si a inceput sa umble pe ape ca sa mearga la Isus" (Matei 14:29)
Petru a demonstrat ca atata vreme cat privirea ta este atintita asupra lui Isus si respecti planul, nu te vei scufunda. Sa remarcam:
1) inainte sa te angajezi la ceva, asigura-te ca este voia lui Dumnezeu pentru tine! Petru a spus: "Doamne .. daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la Tine pe ape" (Matei 14:28), iar Isus i-a spus "Vino". Inainte sa incepi ceva, cum ar fi mersul pe apa, roaga-te si asigura-te ca Dumnezeu este cu tine. Cu alte cuvinte, vezi care este planul lui Dumnezeu si respecta-l.
2) Nu te astepta ca toti ceilalti din barca sa vina cu tine. Mersul pe apa este o chemare personala; te pune deoparte fata de cei ce sunt timizi si preocupati de siguranta. Totodata exista tendinta de a atrage critica din partea celor care cred ca ii pui intr-o lumina rea prin comparatie cu tine.
3) Daca astepti vreme buna, vei rata momentul. Cand Domnul Isus a spus "Vino", ei erau in mijlocul unei furtuni. Sa recunoastem, tuturor ne-ar placea sa avem toate solutiile inainte de-a actiona. Dar cat de des se intampla asa ceva? Petru nu mergea pe apa, el mergea pe Cuvant! Ce ti-a spus tie Dumnezeu sa faci? Nu mai astepta conditii ideale si incepe sa actionezi!
4) Nu te astepta la o performanta lipsita de greseli. Nimeni nu merge fara fluctuatii. Biblia isi descrie eroii printr-o singura propozitie: "prin credinta .. au fost viteji in razboaie" (Evrei 11:34). Toti marii oameni pe care ii admiri trec prin perioade in care mai intai se afunda, iar apoi striga "Doamne, scapa-ma" (Matei 14:30). Si stii ceva? El o face! Si va face la fel si cu tine.