iulie 20, 2009

LUAȚI JUGUL LUI HRISTOS

"Veti gasi odihna pentru sufletele voastre" (Matei 11:29)
Una dintre cele mai marete promisiuni pe care ne-a facut-o vreodata Domnul Isus a fost: "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna .. caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre" (Matei 11:28-29). Cum a putut Domnul Isus sa vorbeasca despre jug, care sugereaza o munca grea si despre odihna in acelasi timp? Pentru majoritatea dintre noi odihna inseamna sa ne trantim pe o canapea. Nu la astfel de odihna s-a referit Domnul Isus.
Jugul este un dispozitiv de lemn pus in jurul gatului a doi boi pentru a putea trage o greutate. Acceptarea jugului lui Hristos este o imagine a supunerii. De asemenea este o imagine a ajutorului, fiindca nu tragi greutatea singur. In fiecare pereche de boi, unul este liderul, iar celalalt il urmeaza. Domnul Isus va prelua conducerea, dar trebuie sa te injugi impreuna cu El pentru a culege beneficiile. Asadar, pentru a te bucura de intimitate cu Hristos, trebuie sa te pleci inaintea Lui si sa accepti voia Sa. Domnul Isus ne promite ca jugul Sau nu te va sugruma, nu va fi greu, nu te va priva de libertate si nu te v-a irita purtandu-l. De fapt ironia este ca daca doresti intr-adevar sa fii liber, trebuie sa te lasi injugat de Domnul Isus prin supunere fata de voia Lui.
Este imposibil sa accepti jugul lui Hristos si apoi sa incepi sa tragi in directia opusa atunci cand viata nu merge asa cum vrei tu. Pacea si odihna apar doar atunci cand te relaxezi in acest jug si il lasi pe Hristos sa te conduca.