iulie 19, 2009

ATITUDINEA DE 100 GRADE

"Fiti plini de ravna cu duhul" (Romani 12:11)
Cand o companie cu produse de motivare (tiparite) l-au invitat la un interviu prin telefon pe Tim Dumler pentru postul de agent de vanzari, el le-a spus ca telul lui este sa devina angajatul numarul unu. Dupa ce l-au intalnit in persoana, au fost socati sa descopere ca era orb. Dar a promis ca va cumpara o masina care mareste literele. Asa ca in pofida neincrederilor serioase, l-au angajat. Si a fost o idee buna. A venit la serviciu devreme, a lucrat pana tarziu si in decurs de saisprezece ani a devenit furnizorul lor numarul unu. Clientii lui il indrageau fiindca atunci cand esti nevazator devii cel mai bun ascultator, iar asociatii sai il indrageau datorita atitudinii sale atente, pozitive. El a spus: "E pacat ca sunt inapt din punct de vedere al vazului, dar necazul m-a facut un om mai bun. Lucrurile pe care le am sunt mai multe decat cele pe care nu le am". Tim are atitudinea de 100 grade!
Ce inseamna atitudinea de 100 grade? Vorbitorul motivational Mack Anderson explica: "La 99 grade Celsius apa este fierbinte. La 100 grade, ea fierbe. Odata cu apa care fierbe apar aburii. Iar aburii dau energie unei locomotive. Un grad in plus poate aduce o schimbare atat in afaceri, cat si in viata; el separa lucrurile bune de cele marete".
Iata un cuvant direct pentru lenesi, pentru cei fara ambitie si pentru cei care nu au niciun scop si nicio valoare in viata: "Slujiti-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, caci stiti ca fiecare, fie rob, fie slobod, va primi rasplata de la Domnul, dupa binele pe care-l va fi facut" (Efeseni 6:7-8). Biblia ne spune sa fim "plini de ravna cu duhul". Acest cuvant ravna inseamna "care clocoteste sau care fierbe". Cu alte cuvinte, a avea o atitudine de 100 grade! Apropo, cand Dumnezeu a promis ca va rasplati o astfel de atitudine, nu trebuie sa astepti pana ajungi in cer pentru a te bucura de rasplata.