august 07, 2009

RĂSPUNZI PRESIUNILOR SAU PRIORITĂȚILOR?

"Va asupri pe sfintii Celui Prea inalt" (Daniel 7:25)

Intr-o zi, cineva s-a intalnit cu un prieten la cabinetul psihiatrului si l-a intrebat: "Vii sau pleci?" Prietenul a raspuns: "Daca as sti, nu m-as mai afla aici!" Scopul Satanei este sa te asupreasca pana acolo ca nu mai stii daca vii sau pleci! El o face coplesindu-te cu lucruri care nu sunt neaparat pacatoase, dar care te seaca din punct de vedere fizic si emotional. Daniel spune ca in zilele de pe urma vrajmasul "va asupri pe sfintii Celui Prea Inalt". Daca te indoiesti, uita-te la presiunile cu care te confrunti zi de zi; locul de munca, banii, angajamentele in biserica si familia. Nu e nicio mirare ca esti epuizat.
Pavel spune: "sa dam la o parte orice piedica .. si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte" (Evrei 12:1). A stii ce sa ridici si ce sa lasi jos este slujba ta, nu a lui Dumnezeu. Stabileste-ti prioritatile si apoi disciplineaza-te sa le pui in aplicare. Nimeni nu a fost mai dedicat lucrarii lui Dumnezeu decat Isus, dar chiar si El a avut nevoie de timp singur cu Tatal Sau. Una din primele prioritati stabilite de liderii bisericii din Noul Testament a fost sa se dedice Cuvantului lui Dumnezeu si rugaciunii. Cum? Desemnandu-i pe altii care sa se ocupe de latura administrativa (vezi Fapte 6).
Invata: a) la ce sa renunti; b) ce sa delegi altora; c) ce sa nu accepti de la bun inceput. Iar a spune "nu am timp" nu este o scuza. Toti avem douazeci si patru de ore la dispozitie pentru a raspunde fie presiunilor, fie prioritatilor. Hotaraste-te ce sa pui deoparte deocamdata si la ce sa renunti definitiv. Nu te implica atat de mult in lucrarea lui Dumnezeu incat sa-L neglijezi pe Dumnezeul lucrarii.