august 10, 2009

LĂCUSTELE (1)

"Lăcustele n-au împărat si totusi pornesc toate în cete" (Proverbe 30:27)
In vremurile Bibliei, oamenii se temeau de norii de lăcuste mai mult decat de toate armatele vrăsmasilor la un loc. Ele puteau efectiv să întunece lumina soarelui, să devoreze tot ce le iese în cale si să doboare o împărătie. Erau de nestăvilit! Care este mesajul lăcustei?
1) Nu renunta, victoria îti este asigurată! Lăcusta nu este mare, dar este hotărată! Dacă nu poate intra pe usă, va intra pe fereastră. Dacă nu poate intra pe fereastră, se va urca pe jgheab si va urca de pe verandă. Dar ea nu renuntă niciodată. Asa că roagă-te în continuare, crede în continuare, luptă-te în continuare; victoria este asigurată. "Dacă Dumnezeu este pentru noi cine poate fi împotriva noastră?" (Romani 8:31). Frate pastor, o sută de lăcuste vor face mai mult pentru a castiga comunitatea pentru Hristos decat o mie de oameni care încălzesc băncile bisericii.
2) Singur nu poti, dar împreună putem! Lăcustele operează în "cete". Unii dintre noi avem probleme cand vine vorba să-i lăsăm pe oameni să pătrundă în vietile noastre. Datorită fricii, nesigurantei sau mandriei, nu vrem să discutăm cu nimeni si nu vrem să ne deschidem si să recunoastem înaintea nimănui că avem nevoie de ceva. Pentru a-ti împlini destinul trebuie să te înconjori cu oamenii potriviti. Nu poti alerga cu oameni slabi, satisfăcuti, asezati comod pe spate, mediocri. Nu, ci ai nevoie de oameni cu apetit pentru viată si cu foame după Dumnezeu. In împărătia lui Dumnezeu matematica este altfel: "unul poate sta împotriva a o mie, dar doi pot pune pe fugă zece mii" (parafrazare Deuteronom 32:30). "Dacă doi dintre voi se învoiesc pe pămant să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri" (Matei 18:19).