august 10, 2009

LĂCUSTELE (2)

"Lăcustele n-au împărat, si totusi pornesc toate în cete" (Proverbe 30:27)
Lăcustele nu pot să zboare cu adevărat; aripile lor sunt prea înguste. Dar pot sări de 200 de ori mai sus decat propria lor înăltime. Iar sincronizarea face totul! Lăcusta asteaptă pană cand bate vantul, apoi sare, iar vantul o poartă la destinatie. Care este mesajul lăcustei?
1) Cand Dumnezeu Se miscă, fii sigur că tu te misti! Lăcusta nu poate naviga acolo unde se duce si nu poate zbura împotriva vantului si nu-si poate alege sau schimba singură directia. Nu, ci este dependentă în totalitate de vant. Multumim lui Dumnezeu pentru cărtile pe care le găsim pe rafturi si pentru seminariile despre conducere, etc. Dar vine o vreme cand trebuie să te încrezi în Dumnezeu, să recunosti timpul ales de El, să ai credintă si să lasi ca vantul Duhului Sfant să te ducă acolo unde trebuie să ajungi. Toate strădaniile tale si toată epuizarea ta nu-ti vor îndeplini sarcina.
2) Fii sensibil la vant. Dumnezeu stabileste scopul vietii tale, nu tu. El este Cel care programează perioadele de oportunităti. Dar letargia spirituală îti poate amorti simturile si te poate face să pierzi timp. "Voi care demult trebuia să fiti învătători, aveti iarăsi trebuintă de cineva să vă învete" (Evrei 5:12). Poate în loc să zboare, viata ta se destramă fiindcă ai lăsat ca flacăra lui Dumnezeu din inima ta să se stingă. Dar nu este prea tarziu! Vantul va bate din nou. Asa că începe să te rogi: "Doamne, poate pană acum am pierdut timpul, dar nu si de această dată. Nu vreau să sfarsesc dorindu-mi să fi făcut ceva ce nu am ajuns să fac, nu fiindcă Tu nu ai fost gata, ci pentru că eu n-am fost".