august 14, 2009

PĂIANJENI (4)

"Păianjenul îl poti prinde cu mainile, si se găseste totusi în casele împăratilor" (Proverbe 30:28)

Cum se face că păianjenul poate umbla pe panza sa lipicioasă fără a se bloca, dar aceeasi panză va prinde în capcană orice prădător care va veni? Secretul este uleiul! Micile sale picioare în formă de cupă elimină ulei proaspăt la fiecare pas, asa încat el alunecă pe panza din care altii nu supravietuiesc sau în care cad ca într-o mlastină. Care este mesajul păianjenului? Trebuie să fii uns mereu cu untdelemnul Duhului lui Dumnezeu! Privind în urmă, îti dai seama că acesta este lucrul care te-a păstrat sănătos cand credeai că îti vei pierde mintile. Este motivul pentru care ai scos-o la capăt cand ceilalti nu au reusit si de aceea trebuie să fii umplut de Duhul Sfant în fiecare zi. Psalmistul a spus: "m-ai stropit cu untdelemn proaspăt" (Psalmul 92:10).Există patru adevăruri în capitolul 30 din Exod referitor la ungerea cu untdelemn, pe care trebuie să le tinem minte dacă vrem să fim unsi cu untdelemn în viata noastră:

1) Fără ungere, lucrarea noastră nu este eficientă. "Să ungi, de asemenea, pe Aaron si pe fiii lui si să-i sfintesti, ca să fie în slujba Mea ca preoti" (Exod 30:30).

2) Copiii nostri trebuie să o experimenteze. "Acesta îmi va fi untdelemnul pentru ungerea Sfantă, printre urmasii vostri" (Exod 30:31)

3) Dumnezeu nu va unge sfortările noastre trupesti si agendele noastre. "Să nu se ungă cu el trupul nici unui om si să nu faceti un alt untdelemn la fel ca el, după aceeasi întocmire" (Exod 30:32)

4) Ne aflăm în pericol cand încercăm să o înlocuim cu altceva. "Oricine va face tămaie la fel ca ea, ca s-o miroase, va fi nimicit din poporul lui" (Exod 30:38). Înainte de a pleca de acasă în fiecare dimineată, pleacă-te pe genunchi si roagă-te: "Doamne, unge-mă cu untdelemn proaspăt!"