septembrie 11, 2009

ADOPTĂ ȘI TU ACEASTĂ ATITUDINE!

"Aceea să vă însufletească" (Filipeni 4:8)

Abilitatea ta de a reusi în viată se reduce deseori la o singură alegere: cum să reactionezi la ceea ce ti s-a făcut în trecut sau la ceea ce ti se face chiar acum. Dr Viktor Frankl a trecut prin holocaust după acest principiu. Nazistii i-au ucis familia, l-au dus într-un lagăr de concentrare, l-au înfometat si l-au bătut. Când s-a încheiat războiul, Frankl nu a fost nici distrus, nici umilit, nici plin de amărăciune. Întrebat cum a îndurat un asemenea tratament cu o atitudine pozitivă, el a răspuns: "Poti să-i iei totul unui om, în afară de un lucru: libertatea de a-si alege atitudinea în orice circumstante! de a-si alege propriul drum".
Punctul Zero este locul unde se aflau odată Turnurile Gemene. Trei mii de oameni au murit acolo. Cum au ales locuitorii New Yorkului să reactioneze? O placă de la marginea Punctului Zero spune: "Sufletul omului nu se măsoară prin mărimea faptei, ci prin mărimea inimii". Aceasta este o atitudine pe care teroristii nu o vor cuceri niciodată. Aceasta este atitudinea la care ne cheamă Cuvântul lui Dumnezeu: "tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, si orice laudă, aceea să vă însufletească".
În fiecare zi alegi cu ce haine te îmbraci, ce mâncare mănânci si atitudinea pe care o adopti. Si există doar două feluri de atitudini: atitudini bune si atitudini rele. Psalmistul a adoptat o atitudine bună când se trezea în fiecare dimineată: "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm si să ne veselim în ea!" (Psalmul 118:24). Adoptă si tu această atitudine!