septembrie 10, 2009

CURĂŢIREA

"Sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăteste de orice păcat" (1 Ioan 1:7)

Ioan scrie: "dacă umblăm în lumină, după cum El însusi este în lumină, avem părtăsie unii cu altii; si sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăteste de orice păcat". Acest verset ne vorbeste despre trei modalităti prin care ne putem păstra curati într-o lume poluată din punct de vedere spiritual:
1) Umblând în lumină. Aceasta înseamnă să îti dai toate silintele să fii cinstit înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor, asa încât să nu te simti jenat dacă oamenii vor citi în ziarul de mâine despre ce ai făcut astăzi.
2) Fiind responsabil. Pentru a deveni puternic într-o zonă în care esti uneori vulnerabil ai nevoie de cineva destul de matur ca să-ti câstige încrederea, de cineva destul de îngăduitor ca să-ti suporte caracterul schimbător si de cineva destul de sincer ca să te confrunte. Mai presus de toate ai nevoie de cineva care să fie alături de tine în dragoste.
3) Rezolvându-ti păcatul imediat. Clipa în care devii constient de păcat trebuie să te conducă la mărturisirea păcatului. În acel moment trebuie să crezi că sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăteste de orice păcat; apoi ridică-te si mergi cu Dumnezeu; nu te cufunda în auto-condamnare.
Dacă există ceva mucegăit în frigiderul tău stii lucrul acesta de fiecare dată când deschizi usa. Poate nu stii exact unde se află, dar mirosul îti spune că e acolo. Si vietile noastre sunt la fel. Dacă există ceva gresit în viata noastră, cei care vin în contact cu noi vor simti lucrul acesta. Răul răspândeste un miros care este simtit. De aceea trebuie să ne deschidem mereu spre Dumnezeu si să lăsăm ca Duhul Său cel Sfânt să intre, să ne curătească inimile si să înlăture orice ne trage înapoi în umblarea noastră cu El.