noiembrie 02, 2009

PERSEVERENȚA (2)

"Vom secera, daca nu vom cadea de oboseala" (Galatenl 6:9)

Se spune ca cererea lui Walt Disney de a obtine un împrumut a fost respinsa de 301 banci înainte sa i se spuna în cele din urma "da". Dar fiindca a refuzat sa renunte, a construit cel mai celebru parc de distractii din lume. Asadar, tine minte doua principii:
1) Ai nevoie de perseverenta pentru a câstiga premiul. La o conferinta despre vânzari, managerul a spus celor 2000 de persoane angajate la firma sa: "Au renuntat vreodata fratii Wright?" "Nu" au raspuns ei. "A renuntat vreodata Charles Lindburg?" "Nu" au strigat ei. "A renuntat vreodata Lance Armstrong?" "Nu" au strigat ei. "A renuntat vreodata Thorndike McKester?" A urmat o liniste lunga si plina de nedumerire. Apoi unul dintre angajati a strigat: "Thorndike McKester? N-a auzit nimeni de el". Managerul a replicat: "Normal ca n-a auzit nimeni, pentru ca el a renuntat". Cei care renunta nu câstiga niciodata, iar cei care câstiga nu renunta niciodata.
2) Perseverenta transforma necazul în înaintare. Pavel scrie: "Vreau sa stiti, fratilor, ca împrejurarile în care ma gasesc, mai degraba au lucrat la înaintarea Evangheliei" (Filipeni 1:12). Pavel nu a renuntat; el s-a ridicat! Cum? El a gasit folosul personal care vine din fiecare încercare. Un autor crestin scrie: "Astazi suntem obsedati de viteza, dar pe Dumnezeu Îl intereseaza mai mult taria si stabilitatea. Noi vrem o rezolvare rapida, o scurtatura, o solutie instant. Dorim o predica, o învatatura sau o experienta care ne va rezolva instantaneu orice problema, care va înlatura orice ispita si ne va elibera de orice durere. Dar adevarata maturitate nu este niciodata rezultatul unei singure experiente, oricât ar fi de puternica sau de miscatoare. Cresterea se întâmpla treptat. Biblia spune: "Noi toti privim cu fata descoperita, ca într-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati în acelasi chip al Lui, din slava în slava, prin Duhul Domnului" (2 Corinteni 3:18).