decembrie 07, 2009

TESTUL APEI

"Pogoara-i la apa, si acolo ti-i voi alege" (Judecatori 7:4)


Daca oamenii refuza sistematic sa te sprijine, lasa-i in pace; sau, vei regreta ca nu ai facut-o. Este greu sa accepti lucrul acesta, mai ales daca esti, un om care a investit pentru ca relatiile sa functioneze, orice s-ar intampla. Nu-l poti transforma pe fricos intr-un om increzator. Aceasta este slujba lui Dumnezeu, iar prin "testul apei" El i-a aratat lui Ghedeon pe cine se poate baza si pe cine nu. Dumnezeu i-a spus lui Ghedeon: "Poporul pe care il ai cu tine este prea mult, .. el ar putea sa se laude impotriva Mea; .. Vesteste, deci, lucrul acesta in auzul poporului: "Cine este fricos si se teme, sa se intoarca si sa se departeze de muntele Galaadului". Douazeci si doua de mii de oameni din popor s-au intors si au mai ramas zece mii. Domnul i-a zis lui Ghedeon: "Poporul este inca prea mult. Pogoara-i la apa, si acolo ti-i voi alege".
Cand opozitia este aliniat impotriva ta precum "nisipul de pe marginea marii" (vs. 12) atunci vei pierde cea mai mare parte a sprijinului. Nu te ingrijora, Dumnezeu este la lucru. La prima triere cand Ghedeon a pierdut 22.000 de oameni, ceea ce parea a fi o retragere era de fapt o modalitate prin care Dumnezeu a stabilit cine este de incredere. "Ghedeon a pogorat poporul la apa.. Cei ce au limpait apa, ducand-o la gura cu mana, au fost in numar de trei sute de oameni; si tot poporul celalalt a ingenuncheat ca sa bea. Si Domnul i-a zis lui Ghedeon: "Cu cei trei sute.. va voi mantui, si voi da pe Madian pe mainile tale" (vs. 5-7). Invatam doua lectii din aceasta povestire:
1) Trebuie sa vezi vrasmasul apropiindu-se. Cei ce au ingenuncheat ca sa bea si-au sacrificat posibilitatea de a vedea pentru a-si satisface o nevoie imediata. 2) Cand Dumnezeu reduce numarul celor care te sprijina, El o face pentru o victorie miraculoasa. El o face pentru a-ti arata ca un om fara recomandari poate conduce o companie sau ca cineva care a pierdut totul poate reveni. Asadar, cand cei din jurul tau nu reusesc sa treaca "testul apei", renunta la ei si increde-te in Dumnezeu. El are ceva mai bun intotdeauna.