mai 10, 2011

INCHINAT DOMNULUI (2)

"Când un bărbat sau o femeie se va despărti de ceilalti, făcând o juruintă de nazireat, ca să se închine Domnului, să se ferească de vin si de băutură îmbătătoare... briciul să nu treacă pe capul lui... să nu se apropie de un mort... În tot timpul nazireatului, să fie închinat Domnului!" [Numeri 6:2-8]

Ce învătăm din legea Nazireatului? Că cel ce se numeste crestin trebuie să fie lucid, responsabil si sfânt, să fie ca si Dumnezeu. Asa cum semnul nazireului era vizil pentru toti oamenii, tot asa si sfintenia noastră trebuie să fie vizibilă pentru orice om care ne cunoaste si nimeni să nu ne dispretuiască, iar dacă pe nedrept cineva ar găsi vreo pricină, vorbindu-ne de rău, prin felul frumos în care ne trăim viata, Domnul Isus îl va face de rusine pe cel clevetitor.
Asadar, nazireatul înseamnă înfrânare, înseamnă acceptarea statutului pe care-l avem, înseamnă a-l sluji cu bucurie pe Dumnezeu, fără nicio conditie, fără a căuta lucrurile pe care lumea le caută, iar răsplata care-l va însoti pe omul pus de-o parte pentru El este că: Fata Domnului va străluci totdeauna peste omul acela, oriunde ar fi el pe pământ.
Legea nazireatului nu a fost valabilă doar înainte de Domnul Isus, si tocmai faptul că Domnul Isus a fost un nazireu, arată că fiecare dintre noi, bărbat sau femei, care-l luăm pe Domnul Isus model de viată, si dorim să călcăm pe urmele Lui, trebuie să fim un nazireu, adică să trăim curat, sfânt si dedicati total lui Dumnezeu, abtinându-ne de la ceea ce nu-i place Lui, acceptând separarea totală de duhul lumii si renuntând la toate „drepturile noastre”, apărând drepturile lui Dumnezeu.
Fie ca si despre viata noastră Domnul Isus să spună în ziua aceea, când vom sta în Fata Tronului Său, că tu si eu, în tot timpul vietii noastre, am trăit închinati lui Dumnezeu! Amin!

Cristina