februarie 28, 2012

INGRIJORAREA – MARELE URIAS (2)

"O nădejde amânată îmbolnăveste inima, dar o dorintă împlinită este un pom de viată!” (Proverbe 13:12)



Să ne amintim de toate biruintele pe care Domnul Isus le-a adus în vietile noastre, să ne amintim de felul minunat în care El a lucrat în  problemele grele din trecut si să adunăm acele biruinte ca si „pietre de aducere aminte”, pentru că Domnul Isus doreste „să nu uităm niciuna din binefacerile Lui!”

Când David a privit spre Goliat - uriasul care stătea în fata lui, s-a gândit: „Dumnezeul meu este mai mare decât acest urias!”... si astfel a fost biruitor. Posibil să stăm si noi astăzi fată în fată cu un "urias" - al îngrijorării, si uriasul acesta aduce în noi neputinta de a învinge teama pentru ziua de mâine, si sigur că Domnul poate vorbi prin slujitorii Lui, spunându-ne: „Nu te îngrijora!”, dar lucrul pentru care ne îngrijorăm pare a fi un munte greu de urcat, însă, dacă ne încredem în promisiunile Domnului, vom putea urca muntele de care ne temem, dar trebuie ca noi să credem, fiindcă nimeni nu poate crede în locul nostru, nici chiar un consilier sau un pastor, nici cel mai drag prieten, nimeni, Domnul Isus aducând biruinta doar celui ce crede în El.

David nu a tremurat de frică atunci când a venit în fata lui Goliat, fiindcă el era întărit prin încrederea sa în Dumnezeu, iar David l-a doborât pe Goliat cu prima piatră, pentru că scopul lui era corect. Asadar, e nevoie să luptăm împotriva uriasului îngrijorării, fiindcă doar pe câmpul de luptă învătăm să ne încredem în Domnul si să avem experiente cu El!

Dar oare ce urias te înspăimântă astăzi? Să fie somajul, facturile neplătite, singurătatea, o persoană care-ti vrea răul, să fie o boală grea sau o teamă care zilnic îti dă târcoale... furându-ti pacea inimii, lăsându-te fără putere si fără credintă în promisiunile lui Dumnezeu?

Dacă aceasta este starea inimii tale în ziua aceasta, Domnul îti spune chiar acum: „ tot ce-ti cer este să ai credintă în Mine, Eu voi învinge uriasul din viata ta, tu nu ai nevoie de armura altcuiva, doar încrede-te în Mine, renuntă la orice îti oferă lumea si Eu voi împlini o victorie prin care tu Mă vei glorifica!"

Poate nu-ti dai seama exact ce fel de urias este în inima ta, dar el este acolo, pe urmele tale... chiar si neputinta este un urias. De aceea, priveste la această îngrijorare asa cum o priveste Dumnezeu si spune prin credintă: „Lupta Îti apartine Doamne. E lupta Ta. Eu mă bizuiesc pe Tine si pe Cuvântul Tău, îti dau toate armele mele, toate gândurile mele si stau înaintea Ta, cu încredere, stiind că Tu vei lucra!” …

Dragostea lui Dumnezeu pentru noi ne aduce la capătul propriilor noastre puteri, ca El să poată lucra! Domnul Isus vede nevoia noastră de a ne încrede în El, iar dragostea Lui pentru noi este atât de mare, că va dori ca în fiecare zi să ne îndreptăm glasul, mâinile, gândurile, temerile, îndoielile, chiar si confuzia noastră către El. De aceea, să nu uităm: lupta este a Domnului si biruinta este tot a Lui!

Să ne încredem totdeauna în El si El va lucra pentru noi! Amin!



Cristina