februarie 24, 2012

INGRIJORAREA – MARELE URIAS (1)

"O nădejde amânată îmbolnăveste inima, dar o dorintă împlinită este un pom de viată!” (Proverbe 13:12)



Ceea ce nu întelegem noi astăzi este că Dumnezeu, dincolo de împrejurări, se gândeste la noi si este preocupat tot timpul de noi, chiar si în această săptămână El se gândeste la tine si la mine, la tot ce este bun pentru noi si stie exact ce va lucra pentru noi, ca să ne meargă bine.

Totusi, problema noastră este că nu realizăm lucrul acesta si pentru că vrem să stim totul dinainte, de aceea insistăm, rugându-ne: „Doamne dacă mi-ai spune cum vei lucra în situatia aceasta, m-as linisti... Te rog descoperă-mi, explică-mi planul Tău ... si mă voi încrede în Tine…” Oare aceasta să fie credinta?… Nu! Credinta înseamnă să ne încredem în El oricând, chiar că nu stim ce ne va aduce ziua de mâine...

Însă, există „uriasi” în viata noastră, uriasi cu care avem de-a face, uriasii fricii si ai îngrijorării, de exemplu, care vin nu doar o dată... ci ei vin tot timpul, dimineata si seara, zi după zi, vin si bat la usa mintii noastre, încercând să ne intimideze, să ne mintă, să ne aducă confuzie, acesti uriasi luând forma unei persoane, a unei circumstante sau a unei îngrijorări apăsătoare. Sunt temeri ce bat asemenea unui ciocan în inima noastră ... mai ales atunci când încercăm să le facem fată cu puterea proprie si uităm să ne folosim de Puterea Domnului Isus, chemându-l pe El să vină si să preia controlul gândurilor noastre.

Dar de câte ori ne speriem de acesti „uriasi”, amutim... gândurile ne sunt încurcate si... nici cum să ne rugăm nu mai stim. Dar oare ce gândeste Dumnezeu despre noi, când vede temerile noastre, scris fiind că Domnul Isus niciodată nu ne va lăsa singuri? Mai mult, Domnul Isus ne spune în fiecare zi: ”Nu te teme! Ai la îndemână puterea Mea. Ai încredere în Mine!”... Nu te voi lăsa…!” Si noi ce facem? Credem sau luptăm singuri, acceptând să fim înfrânti de acesti uriasi? Oare credem că prin puterea noastră vom păcăli vrăjmasul, că suntem noi mai vicleni decât el? Dacă asta credem, avem destule motive să ne temem de uriasi, fiindcă nu-i putem birui singuri, însă Domnul Isus este capabil să ne ajute... să apelăm la El si vom fi biruitori.



Cristina