mai 28, 2012

DOMNUL ISUS E SINGURUL CARE NE POATE IERTA TRECUTUL


“Doamne, ajuta! Doamne, da izbanda!” [Psalmul 118:25]



Într-un ziar crestin a fost publicat un desen ce-l înfatisa pe un pastor sezand la biroul sau cu doi membri din biserica, ce aratau exasperati. În dreptul lor era scris: „el este acel care provoaca sentimente apasatoare!”
Si în dreptul pastorului era scris un mesaj: „Va obiecta cineva, daca ma voi ruga cu ochii deschisi?”

Niciunul dintre ei nu aveau sentimente bune, despre celalalt. Enoriasii îl considerau pe pastor, ca fiind cel care le cere lucruri ciudate, iar pastorul nu avea încredere în bunele intentii ale enoriasilor, de aceea i-a fost frica sa închida ochii la rugaciune.

Ce dureros este sa vezi biserici divizate! dar sunt si familii dezbinate: Odata un tanar avea toate recomandarile pentru a deveni un bun actor. Dar oridecateori primea un rol important nu reusea sa-l puna în scena, la adevaratul potential. De fiecare data oportunitatea oferita se transforma în esec.

Era evident ca el îsi sabota propria-i cariera. A fost invitat un psiholog, care sa stea de vorba cu el. În discutie acesta i-a spus: Imagineaza-ti ca esti un actor de renume. Trupa în care joci va avea un spectacol în satul tau natal. Iar poza ta mare va fi afisata peste tot. Ce-ar zice parintii tai, sa-l vada pe fiul lor plin de succes?

Cand psihologul a rostit aceasta întrebare, tanarul actor s-a ridicat de pe scaun si-a vrut sa plece. Oprit el a spus: „Parintii mei nu merita sa ma vada plin de succes!”

Psihologul si-a dat imediat seama, care era motivul atator insucese. El era manios pe tatal si pe mama sa. Ceva groaznic s-a întamplat în copilarie, situatie ce l-a facut pe acest tanar, mai degraba sa doreasca esecul, decat sucesul, pentru ca asa sa se razbune pe parintii sai.

Domnul Isus este singurul care ne poate elibere de orice resentimente, sa ne vindece trecutul nostru si ne poate da o viata de suces.



Anonim