mai 25, 2012

DESCHIDE-TI INIMA PENTRU A FII GATA SA DARUIESTI


“Fiecare sa dea ce va putea, dupa binecuvantarea pe care i-o va da Domnul, Dumnazeul tau” [Deutronom 16:17]



Judson Swihart, odata a spus: „Unii oameni sunt ca si castelele medievale; zidurile înalte pe care si le-au construit în jur, îi protejeaza ca nu cumva sa fie cuceriti!

Acestia, se protejeaza emotional, prin faptul ca nu împartasesc nici un fel de simtiri cu altii. Nimeni nu se poate apropia de ei, sau sa intre în citadela în care s-au retras. Sunt în garda în fata oricarui atac. Adesea pot fi întalniti însa în singuratate, strajuind citadela lor si blocand orice fel de comunicare. Locuitorul unui astfel de castel este un autoprizionier!

El sau ea, au nevoie sa fie iubiti de cineva, dar zidurile cu care s-au înconjurat, sunt prea înalte ca acel cineva sa se apropie de ei.

Cu cativa ani de zile în urma, în Israel o familie de evrei ce avea pe cineva bolnav de o boala grava de inima, a ajuns în disperare asteptand un donator pentru un transplant. Ei au intervenit la o familie de arabi, al carui copil a ajuns în moarte cerebrala, datorita faptului ca a fost împuscat în cap de catre soldatii israeliti. Au cerut acestora sa doneze inima palestinianului pe moarte, pentru transplant. Familia de palestinieni însa, a refuzat si amandoi au murit.

Un an mai tarziu, un alt arab si un alt israelian zaceau în pragul mortii în spital. De data aceasta, cel care a avut moarte cerebrala a fost evreul, împuscat de arabi într-o ambuscada din regiunea Gaza. Iar omul ce avea nevoie de transplant era palestinianul!

Familia de evrei, fara sa tina seama de identitatea celui care va primi inima, si-a dat acordul pentru transplant; iar acesta s-a efectuat în spitalui din Ierusalim. Cand stirea a fost difuzata a fost o reactie vehementa de ambele parti: Israelienii s-au umplut de furie, pentu ca inima unuia dintre soldatii lor, acum bate în pieptul unui palestinian, iar omul care a primit inima de la acel israelian, a trebuit sa se ascunda pentru a scapa de furia arabilor!

Vaduva israelianului ucis, cu siguranta cunostea Cuvantul Domnului Isus! Ea cu multumire a spus: „daca o persoana poate fi salvata, cred ca aceasta este o binecuvantare! Pentru ca este o binecuvantare mai mare, sa dai decat sa primesti!”



Anonim