iulie 12, 2012

BINECUVANTAREA DE A AVEA LIBERTATE



„Domnul a vorbit lui Moise si lui Aron, si le-a dat porunci cu privire la copiii lui Israel si cu privire la Faraon, împaratul Egiptului, ca sa scoata din tara Egiptului, pe copiii lui Israel” [Exod 6:13]



John O. Stull, a prezentat o experienta pe care a avut-o cu multi ani în urma, pe cand el si sotia sa au fost într-o minivacanta de sarbatoarea multumirii în Polln Springs. Ei au mers sa vizioneze un film muzical, intitulat: „Un lautar pe acoperis!”

Filmul prezenta o familie de evrei care a reusit sa paraseasca un sat din Rusia. In ciuda subiectului plin de sobrietate si suspans, prezentarea experientelor traite de aceasta familie, au fost pline de umor si de muzica buna. Dupa terminarea filmului Stull si sotia sa, au parasit cinematograful si s-au îndreptat spre masina, ce fusese parcata printre celelalte în parcare. Cand au ajuns langa masina, au vazut rezemat de o masina alaturata un barbat, care plangea foarte tare. Era de varsta mijlocie, bine îmbracat; iar masina era un Mercedes Benz, nou. O doamna ce purta o haina lunga, iar pe maini o multime de bijuterii, îl batea usor pe spate încercand sa-l potoleasca. Doamna era foarte rusinata de situatia creata si încerca sa-l ajute pe cel de langa ea sa depaseasca durerea ce l-a cuprins.

Ce se întampla? a întrebat Stull. De ce sa fii atat de tulburat; a fost doar un „film musical”. Nu-i numa un „Film muzical” a raspuns omul printre lacrimi! Acestia au fost din familia mea! Nu întelegi ce pret au platit ei pentru libertate?

Stull si sotia sa provocati de aceasta experienta; n-au putut întelege îndeajuns durerea acestor straini pe care i-a întalnit; dar au putut întelege o dimensiune neasteptata a sarbatorii multumirii: cat de important este faptul ca poti sa te bucuri de libertate! Traiesti într-o tara libera? Atunci esti cu adevarat binecuvantat!