iulie 13, 2012

MULTUMESTE-I LUI DUMNEZEU PENTRU PAINEA DE ZI CU ZI



“Caci sunt bine încredintat ca nici moartea, nici viata, nici îngerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi în stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostrum.” [Romani 8:38-39]



Un artist sarac a fost odata tratat regeste într-un castel. Au fost cele mai importante momente ale vietii lui. Pentru aceasta experienta, n-avea nimic cu ce sa-i rasplateasca pe prietenii sai. Înainte de a pleca, pentru cateva zile nu a mai parasit castelul si nici n-a lasat pe nimeni ca sa-l viziteze. A încuiat usa si n-a mai raspuns nici unei invitatii de-a merge afara si nici nu a mai primit pe nimeni în camera sa.

Cand a parasit camera si si-a luat la revedere de la prietenii lui, un servitor care a intrat imediat în camera, a observat ca cearceafurile de pe pat lipseau. A crezut pentru moment ca artistul le-a furat. Cautand mai cu atentie, le-a gasit facute sul în coltul camerei. Desfacandu-le a observat ca pe panza cearceafurilor erau pictate doua tablouri deosebite.

Artistul a vrut sa spuna multumesc; si a facut-o în modul sau specific, folosind darul pe care îl avea. Asa s-a întamplat si cu Robby Benfield: El a fost abandonat în timpul copilariei de catre mama sa într-o zona de tara, din Carter Tennessee. Numele de Benfield de fapt îl purta dupa numele femeii în grajdul careia a fost gasit.

Aceasta femeie l-a crescut, adoptandu-l ca orfan, pana ce Benfield a început sa învete la Academia Navala. Este asa de usor pentru cineva care a crescut în astfel de conditii sa fie nemultumitor si sa considere ca mama nu i-a oferit ceea ce merita. Benfield însa, prin testamentul sau a lasat tot ceea ce agonisise; 51.000 de dolari, primariei din Carter. În acest fel spunea el, a vrut sa spuna multumesc si sa rasplateasca pe cei din aceasta localitate, pentru ca l-au crescut si l-au purtat la scoala.

Este usor sa ajungi plin de amaraciune, din cauza necazurilor vietii; dar ce binecuvantare ne-a dat Dumnezeu în Domnul Isus. Nu conteaza ceea ce viata ne pune în cale, pentru ca Dumnezeu ne iubeste mai mult decat orice altceva din întreaga creatie. Cum Ii multumim?