august 16, 2012

FII RESPONSABIL


“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sanul Tatalui,  Acela L-a facut cunoscut.” [Ioan 1:18]



Am citit undeva ca „Golden Gate Bridge” (podul Golden Gate), este într-un proces de vopsire neîntrerupt. O armata de vopsitori nu se opresc din vopsire. Ei încep dintr-un capat si continua sa vopseasca, pana ajung la celalalt. Acest proces a fost solutia recomandata de proiectant, chiar din momentul constructiei. Daca acesti vopsitori s-ar opri, aerul sarat al oceanului, ar produce o coroziune enorma. Iar în scurt timp podul ar deveni neatractiv si inpracticabil. Si pentru a pastra o reletie, este nevoie de multa întretinere. Allen Loy McGimps, în cartea sa „Factorul Romantismului”, compara relatiile cu întretinerea unei case. „Eu contractez case, spunea el de 25 de ani”; si sunt uimit de cat de multa munca se cere pentru a întretine o casa în uz, în cele mai bune conditii. Intemperiile naturii si lucruri precum gravitatia si soarele, fac materialele sa degradeze spre forma lor naturala.

Orice casa se va prabusi în timp, daca nu intervenim. Cu cat intretinem mai rar partile componente, cu atat deteriorarea va fi mai grabnica. În acelasi fel si relatiile de familie si legatura noastra cu Dumnezeu, trebuie întretinuta constant. Altfel va interveni deteriorarea, întreruperea si prabusirea. Dumnezeu nu doreste acest lucru!