octombrie 11, 2012

ASTEAPTA AJUTORUL DOMNULUI



“Apoi a poruncit noroadelor sa sada pe iarba, a luat cele cinci paini si cei doi pesti, Si-a ridicat ochii spre cer, a binecuvantat, a frant painile si le-a dat ucenicilor, iar ei le-au împartit noroadelor.” [Matei 14:19]

 

Uneori suntem orbi fata de belsugul pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru noi. Suntem la fel ca locuitorii unuia dintre primele sate americane. Acestia au ajuns în „Noul Tinut”, dar în iarna anului 1610, populatia din Jamestown, a scazut de la 500 locuitori la numai 60! Desi unii au murit de boli, sau în luptele cu indienii, cei mai multi, au murit de foame.

Era belsug de vanat pe camp; caprioare, pasari si pesti, scoici si broaste din belsug în ape. Dar acesti fosti locuitori ai oraselor europene, nu erau obisnuiti sa obtina hrana de pe camp. Ei asteptau sa mearga sa cumpere hrana de la un „magazin”! Pentru ca nu l-au gasit, au murit de foame!

Si noi actionam uneori în acelasi fel. Dumnezeu se apropie prin Duhul Sfant ca sa ne îndrume spre locul unde gasim hrana; dar noi nu suntem obisnuiti sa o primim direct din mana lui Dumnezeu. De aceea orbecaim din problema în alta problema, asemenea acelor primi emigranti din S.U.A., care au murit de foame, într-o zona unde puteau gasi belsug de hrana!

Cand oamenii care L-au ascultat pe Domnul Isus au flamanzit, El a poruncit ucenicilor: „spune-ti oamenilor sa se aseze!” Apoi a luat painile si Le-a binecuvantat si a început sa le împarta împreuna cu pestii, tuturor celor ce l-au ascultat. Fiecare a primit atat cat a dorit. Si noi vom primi binecuvantarile lui Dumnezeu, atunci cand suntem gata ca în ascultare sa ne asezam, sa întindem mana si prin credinta sa primim ceea ce Dumnezeu ne ofera.