octombrie 12, 2012

PRIMESTE AJUTORUL DIN PARTEA LUI DUMNEZEU

 

“Laudati pe Domnul! Laudati pe Domnul, caci este bun, caci îndurarea Lui tine în veci!” [Psalmul 106:1]

 

Campbell Morgan, a mers sa viziteze o membra al bisericii sale. A fost surprins sa afle ca aceasta urma sa fie evacuata din casa, pentru ca nu si-a platit rata penru banca de la care a împrumutat banii. Aceasta s-a întamplat sambata seara. Duminica dimineata el a anuntat o colecta în biserica sa, pentru a aduna banii necesari, ca sa plateasca aceasta rata.

Biserica a adunat acesti bani, i-a dat pastorului, care luni dimineata devreme a mers sa duca banii celei ce nu-si putea plati datoria. Ardea de nerabdare sa-i comunice aceasta veste buna si sa-i dea banii. A batut la usa; dar n-a primit nici un raspuns. Ce dezamagire! A batut din nou si mai insistent, dar si de aceasta data, nici un raspuns! A plecat simtind ca este respins. Mai tarziu a aflat ca membra bisericii sale fusese acasa tot timpul, dar i-a fost frica sa deschida usa, pentru ca se gandea ca este colectorul taxelor, care a venit sa-i ceara banii. Tot timpul cat ea a stat încuiata în casa de frica, la usa astepta pastorul, care voia sa-i dea banii de care avea nevoie.

Cand îl scoatem pe Dumnezeu afara din viata noastra, noi Îl îndepărtam si pe acela care ne poate împlini nevoile. Asa dupa cum puteti vedea si prin exmplul acestui caz, dorinta cea mai mare a lui Dumnezeu, este sa împlineasca nevoile noastre. Natura lui Dumnezeu este sa daruiasca; pentru ca El este dragoste. Dragostea todeauna daruieste. Daca nu primim ceea ce avem nevoie; s-ar putea ca problema sa fie la noi, nu la Dumnezeu.