octombrie 24, 2012

PRIN CREDINTA SI RABDARE POTI INVINGE!


”Nu ca am si castigat premiul, sau ca si am ajuns desavarsit; dar fac un singur lucru: uitand ce este în urma mea, si aruncandu-ma spre ce este înainte, alerg spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” [Filipeni 3:13-14]

 

Peter Goodwin a fost un iubitor de cai împatimit. Unchiului Peter, asa cum era numit de prietenii lui, i s-a cerut odata sa aleaga un manz penru a fi dresat si antrenat penru cursele de cai.

Unchiul Peter dupa ce a examinat toti manzii din herghelie, a ales un manz obisnuit numit „Iarba verde!” Nimeni nu a vazut vre-un potential în acest manz, de aceea de multe ori prietenii sai îl necajeau spunandu-i: „Niciodata manzul tau nu va alerga în vre-o cursa de cai.” Radeau de el si-i spuneau: „au fost alti manzi mai aratosi; de ce nu i-ai ales?” Unchiul Peter a rabdat si a purtat toate aceste acuzatii, dar a continuat antrenamentele cu si mai multa daruire. Manzul ales nu numai ca a alergat în derbiul din Kentucky, ci la si castigat!

Dupa concurs, prietenii lui au venit sa-l întrebe: „De ce ai ales acest manz; pentru ca nu era cu nimic mai deosebit ca ceilalti?” Atunci unchiul Peter le-a spus: „Am ales acest manz pentru ca are o privire scanteietoare. Daca te uiti în ochii lui vezi o privire de vultur!

Cu siguranta si apostolul Pavel a avut o astfel de privire: S-a uitat mereu înainte; si-a avut o perspectiva larga. El a fost un om care s-a întors la Dumnezeu dupa ce i –a persecutat pe crestini. A petrecut cea mai mare parte a slujirii lui ca prizionier. A avut deseori confruntari cu învatatii si teologii vremii, care îl cosiderau nebun. A suportat împotrivirile iudeilor si ale paganilor, trecand prin cele mai cumplite necazuri. Pe toate acestea el le-a numit un simplu tepus. În mijlocul tuturor acestor împotriviri însa, a fost biruitor si si-a împlinit cu credinciosie slujba!

Care a fost secretul acestor biruinte si al vietii sale deosebite? Pavel a avut o privire de vultur! El a declarat celor din Filipi: ”Fratilor, fac un singur lucru: uitand ce este în urma mea , ma arunc spre ceea ce este înainte!” Pavel a ajuns sa fie cel mai important om care a trait în mijlocul acestei lumi, dupa Domnul Isus, pentru ca a facut un singur lucru. Avand o privire de vultur, a uitat ceea ce a lasat în urma si s-a avantat spre ceea ce este înainte: cununa si rasplatirea lui Dumnezeu!