noiembrie 19, 2012

BIRUINTA E LA DOMNUL


“Fiindca oricine va voi sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine îsi va pierde viata pentru mine o va mantui.” [Luca 9:24]

 

Domnul Isus a spus ucenicilor Sai un provocator paradox: „Cei ce doresc sa-si scape viata, o vor pierde, dar cei ce-si vor pierde viata pentru Mine, o vor castiga!” Ucenicii ar fi vrut ca Domnul Isus sa-si stabileasca Împaratia pe pamant, fara ca sa depuna vreun sacrificiu. Ei îsi aminteau de momentele frumoase traite împreuna cu Domnul si voiau ca acestea sa continuie, fara ca sa se plateasca nici un pret. Cand Domnul Isus le-a spus ca atunci cand va merge la Ierusalim va fi arestat, judecat si apoi condamnat la moarte, toti ucenicii au fost cuprinsi de întristare, pentru ca planul Domnului Isus nu se potrivea cu asteptarile lor. Sa nu cumva sa ti se întample asa ceva; i-a spus Petru. Atitudinile manifestate si cuvintele rostite de Petru, confirmau faptul ca ucenicii nu puteau pricepe spusele Domnului. Ei nu puteau sa înteleaga ca suferinta si moartea Domnului Isus, aveau sa fie calea spre biruinta si viata.

Cand ne daruim pe noi însine Domnului si suntem gata sa platim orice pret acceptand chiar sa ne dam si viata, atunci gasim biruinta si binecuvantarea pe care Dumnezeu ne-a pregatit-o.