noiembrie 22, 2012

DOAMNE, TE ROG IARTA-MA!

 

“Dar acum am fost izbaviti de Lege, si suntem morti fata de legea aceasta, care ne tinea robi, pentru ca sa slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu dupa vechea slova.” [Romani 7:6]

 

Într-o dimineata foarte devreme, un pastor din San Diego, a fost chemat de  secretara sa, sa vin imediat la biserica. Aceasta a dorit sa-i arate pastorului cateva lucruri ciudate pe care le-a gasit langa amvon. Cand am intrat în biserica; spunea secretara, langa amvonul bisericii am gasit atarnati de un suport o pereche de pantaloni murdari, o curea, un tricou zdrentuit, o preche de cizme uzate si acest bilet. Cand s-au uitat cu mai multa atentie, au observat ca pe pantaloni, pe tricou si chiar pe acea notita, erau urme de sange. Pe acea notita era scris mesajul: “Te rog asculta-ma Doamne!” Însotit de un numar de telefon. Cand pastorul a format numarul de telefon, ca sa descopere cine este cel ce a scris biletul, de la capatul firului a raspuns un tanar de numai 19 ani, care si-a prezentat marturia vietii lui: “De copil, spunea acesta, am fugit de acasa. Am ajuns un consumator de droguri si m-am înhaitat cu tot felul de oameni ai strazii, savarsind cele mai oribile pacate. Noaptea trecuta paharul faradelegilor s-a umplut. Am fost prins într-o încaierare dintre acesti oameni violenti si am fost batut cu salbaticie. Am crezut ca acesta îmi este ceasul sfarsitului. Dupa aceea am fost abandonat si lasat aproape mort, de cei care altatada mi-au fost prieteni. Cand m-am trezit am observat cladirea bisericii. Am gasit o usa deschisa si am intrat în sala de închinare. M-am dus langa amvon si-am stat acolo toata noaptea plangand si rugandu-ma. În tot acest timp i-am cerut lui Dumnezeu sa ma ierte si sa-mi arate calea pe care trebuie sa umblu pentru a-I fi placut. La un moment dat în timpul rugaciunilor mele, am simtit prezenta lui Dumnezeu. Desi nu puteam sa-L vad, eram atat de constient ca El este langa mine. Am stiut ca mi-a iertat pacatele, pentru ca o pace adanca mi-a cuprins sufletul. Atunci mi-am predat viata Domnului Isus si am hotarat ca din acele momente sa traiesc o viata noua. M-am simtit înnoit si curatit pe dinauntru fiintei mele, de aceea îmi era scarba de hainele pe care le-am purtat pana atunci. Ca sa arat ca nu mai sunt cel de altadata, mi-am luat din rucsacul meu alte haine curate, iar pe cele vechi le-am lasat langa amvon lui Dumnezeu. Stiam ca El m-a curatit; si daca mi-a spalat hainele murdare ale sufletului meu pacatos, si hainele mele cele vechi trebuie sa-I apartina.”

Acest tanar a gasit în prezenta lui Dumnezeu înnoirea sufletului si a pornit pe un nou drum cu haine curate, pentru ca înainte de a fi prea tarziu s-a pocait, cerandu-si iertare.