decembrie 04, 2012

CAT DE MULT STII SA IUBESTI?


“... iata ca Eu sunt cu voi în toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin.” [Matei 28:20]

 

Craciunul ne anunta ca Dumnezeu a venit la noi. Aceasta-i cea mai mare stire a acestei sarbatori! Isaia n-a trait sa-l vada pe Mesia, dar el stia ca Dumnezeu este credincios promisiunilor Sale si ca într-o anume zi „Rascumparatorul„ va veni!

Stephen Brown a povestit o întamplare deosebita despre un cuplu care a experimentat aceasta veste buna. Ea era de 18 ani, iar el de 19 ani, atunci cand s-au întalnit. S-au îndragostit din prima; iar un an mai tarziu erau deja casatoriti. Dupa sase ani aveau deja trei copii.

Împovarata de treburile casei, sotia si-a zis: „De ce sa mai stau aici în aceasta bucatarie plina cu vase ce trebuie spalate si cu scutece murdare aruncate peste tot pe podeaua casei? A parasit totul si a plecat în graba pe usa, fara a se mai uita înapoi.

Din cand în cand sotia suna acasa si întreba ce fac copii. Sotul îi raspundea cat de mult o iubeste si ce mult o asteapta toti, sa sa întorca acasa! De fiecare data însa ea refuza. Dupa mai multe zile sotul a angajat un detectiv particular, care trebuia sa afle unde este plecata sotia lui. Acesta a descoperit ca locuia într-un hotel clasa a-II-a în localitatea Des Marines din Iowa. Sotul a încredintat copiii vecinilor si a luat autobuzul spre hotelul din acea localitate. A gasit hotelul si s-a îndreptat spre camera sotiei lui. Cand a început sa bata la usa, mana a început sa-i tremure, pentru ca nu stia ce raspuns îi va da sotia. Aceasta a deschis usa; a stat un timp si s-a uitat la el în liniste, apoi s-a aruncat în bratele lui. În acele momente sotia i-a soptit: “Înainte dragostea ta era doar cuvinte; acum stiu cat de mult ma iubesti, pentru ca ai venit!”

Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea”, incat a venit! Se poate ca uneori sa fi ajuns la capatul disperarii si poate ca te-ai gandit ca nu mai poti merge înainte: Trebuie sa-ti amintesti acum ca Dumnezeu înca nu te-a uitat! El a venit dupa tine.