decembrie 03, 2012

PRIVESTE CU INCREDERE SPRE DOMNUL



“Nu te teme nicidecum de ce ai sa suferi. Iata ca diavolul are sa arunce în temnita pe unii din voi, ca sa va încerce. Si veti avea un necaz de zece zile. Fii credincios pana la moarte, si-ti voi da cununa vietii”. [apocalipsa 2:10]

 

În al treilea an al slujirii Sale publice, Domnul Isus a ajuns la cele mai înalte cote ale popularitatii. Oamenii se adunau cu gramada în jurul Lui oriunde mergea. Era foarte greu pentru Domnul, sa gaseasca un moment de liniste pe care sa-l petreaca în rugaciune sau discutand cu ucenicii lui. El hranea multimile, vindeca bolnavi si predica Evanghelia condamnand traditionalismul iudaic si aratand adevarata cale spre Împaratie; de aceea oamenii îl urmau cu gramada. Ucenicii erau entuziasmati. Slujirea Domnului Isus avea succes. Totul mergea asa cum ei si-au imaginat, asteptand ca Domnul Isus sa ajunga Regele Iudeilor. In timpul acesta de extaz si de mari asteptari din partea ucenicilor, cand toti se visau deja ministri în noua împaratie, Domnul Isus i-a luat deoparte si le-a descoperit care avea sa fie pasul urmator: „Voi merge la Ierusalim; spunea Domnul. „Acolo voi suferi, voi fi condamnat de marii preoti, farisei si carturari, voi fi omorat; dar a treia zi voi învia! WAW! Niciunul dintre ucenici nu se astepta sa auda aceste cuvinte! Cu siguranta ca fiecare se uita cu nedumerire la celalat, fara sa poata rosti vre-un cuvant. Ei asteptau ca Domnul Isus sa preia conducerea Israelului, iar ei sa primeasca functii importante în stat. Niciunul nu-si putea imagina ca El urma sa sufere si sa moara. În acele momente apostolul Petru a pus în cuvinte ceea ce dealtfel toti ceilalti ucenici gandeau în inimile lor. Petru L-a luat deoparte pe Domnul Isus si i-a zis: “Sa nu cumva sa ti se întample asa ceva Doamne! Sa te pazeasca Dumnezeu de asa ceva! El a vorbit cu asprime Domnului Isus, mustrandu-L pentru cele marturisite.

Vi s-a întamplast sa auziti pe cineva spunandu-va un lucru care v-a amintit de-o experienta sau o întamplre dureroasa pe care a-ti trait-o? Prin cuvintele lui Petru, Domnul Isus a auzit vocea ispititorului care l-a ispitit în pustie la începutul slujirii sale publice. De aceea Domnul Isus s-a întors spre Petru si-a rostit cele mai grele cuvinte pe care Le-a rostit vreodata: „Înapoia mea satano!” Esti o piatra de poticnire pentru Mine!

Ce ironie: „Petru al carui nume înseamna „piatra”, si care numai cu cateva minute înainte a facut cea mai mare declaratie de credinta, a ajuns sa fie o „piatra de poticnire”! Petru a ajuns în aceasta stare pentru ca gandurile lui nu mai erau ganduri ale lui Dumnezeu, ci ale oamenilor!