decembrie 19, 2012

CE LOC OCUPA DUMNEZEU IN VIATA TA?


“Asa vorbeste Domnul, Împaratul lui Israel si rascumparatorul lui, Domnul Ostirilor: Eu sunt Cel dintai si cel de pe urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu.” [Isaia 44:6]

 

O povestire fascinanta a circulat în zilele ce au urmat dupa sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial. Odata ce s-a auzit ca Hitler este mort, cel ce a ajuns a fi tinta Serviciilor Secrete ale Aliatilor, a fost comandantul Gestapoului: Heinrich Himmler.

Dupa caderea Germaniei, el si doi dintre adjutantii sai, au facut tot ceea ce le-a stat în putinta sa-si piarda identitatea. Ei s-au deghizat în membri ai politiei Germane. Deghizarea lui Himmler, era destul de reusita; el si-a ras mustata si purta ochelari negri.

Avand un orgoli deosebit pentru hainele militare, n-a vrut sa accepte haine civile. De aceea a ales sa poarte uniforma unui sergent de politie. Himmler n-a stiut însa ca Serviciile Secrete ale Aliatilor, au primit ordin sa aresteze toti politistii începand cu gradul de sergent. Putea sa scape, dar a fost prins; pentru ca n-a vrut sa se coboare la statutul unui civil!

Ce diferenta poate fi între un civil si un sergent? Pentru unii aceasta este cea mai mare diferenta din întreaga lume! A fi sergent; este statutul ce-i face sa fie mandri si sa se considere deosebiti.

Avem o parte a fiintei noastre careia nu-i place sa fie numarul doi. Todeauna vrea sa fie cea dintai, si sa i se acorde prioritate. Toti cei care îl cunosc pe Dumnezeu stiu însa ca numai unul singur merita locul I; acesta-I Dumnezeu.