februarie 04, 2013

CASA ADEVARATA – PREGATITA ACOLO SUS DE DUMNEZEU

“Tot asa si voi însiva, socotiti-va morti fata de pacat si vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.” [Romani 6:11]

Un prieten al pastorului Stephen Brown, numit Ron, a murit fara ca cineva sa se fi asteptat, la numai 40 de ani. Ron a fost un bun credincios si a lucrat în serviciul public. Pentru ca nu a putut fi la înmormantare, Stephen, la patru saptamani de la moartea prietenului sau, într-o zi de iarna, a mers s-o viziteze pe mama lui. În drum s-a oprit la cimitirul unde a fost înmormantat Ron, pentru a petrece cateva clipe la mormantul lui. Ajuns în acel cimitir a observat mai multe morminte proaspete, dar nu stia care este a prietenului sau, pentru ca pietrele funerare înca nu fusesera puse deasupra. Era foarte frig; ploua si ningea în acelasi timp, iar durerea din inima lui Stephen era de nedescris. Si-a pierdut cel mai bun prieten, n-a putut fi la serviciul de înmormantare, iar acum nu-i putea gasi nici mormantul! În timp ce se ruga spunand: „Doamne ajuta-ma sa pot gasi mormantul; a simtit o prezenta divina care parca i-a învaluit fiinta. Atunci si-a adus aminte de cuvintele spuse de înger femeilor în dimineata învierii; “De ce cautati pe cel ce este viu între cei morti?” Aceste cuvinte l-au mangaiat si l-au facut sa iasa din cimitir, plin de nadejde.

El a înteles înca odata ca acel cimitir nu-i casa prietenului sau. El este viu; pentru ca Donul Isus a înviat! Acum Ron este în slava si-a zis el, în casa pe care Domnul Isus i-a pregatit-o.