aprilie 11, 2013

CE INSEAMNA RUGACIUNEA?


„Nu va îngrijorati de nimic; ci în orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostiinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri.” [Filipeni 4:6]

      Un pastor a mers sa viziteze o familie din parohia sa. În timpul vizitei, pastorul a fost invitat la masa. În timp ce se asezau la masa, unul dintre copiii familiei, un baietel de 4-5 ani, a luat cartofi prajiti din farfurie si a început sa manânce înainte de a se rosti binecuvântarea. Observându-l, mama sa a încercat sa-l opreasca. Copilul a ramas însa foarte surprins si-a raspuns în soapta: ”de ce ne-am asezat la masa si-au fost pregatite toate aceste bucate, daca nu ne lasi sa mâncam? În timp ce mama încerca sa-l faca sa taca, copilul a observat ca toti adultii si-au plecat capul si-au început sa spuna ceva ce putea fi înteles numai de ei. Când tatal sau a terminat rugaciunea, copilul s-a întors spre el si l-a întrebat: „Tati, de ce-a trebuit sa vorbesti cu farfuria, înainte de-a mânca?”

      Aceasta întrebare amuzanta ridicata de copil, descopera însa o situatie grava care se întâmpla astazi în asa de multe familii. Rugaciunea acestora pentru mâncare, este asa de lipsita de bucurie si pasiune, încât pare a fi o simpla conversatie cu farfuriile. Aceasta situatie nu se întâlneste însa si în cazul acelora ce au fost atinsi de dragostea si Duhul lui Dumnezeu. Pentru acestia, rugaciunea este plina de recunostiinta pentru orice dar primit si este exprimata cu pasiune si entuziasm.