aprilie 09, 2013

IL AI PE ISUS IN VIATA TA?


„..încercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decât aurul care piere si care totusi este cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos, pe care voi Îl iubiti fara sa-L fi vazut, credeti în El, fara sa-L vedeti, si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita, pentruca veti dobândi, ca sfârsit al credintei voastre mântuirea sufletelor voastre.” [I Petru 1:7-9]

 

      Un tata a fost luat ca prizioner de razboi înainte ca fetita lui Ana sa se fi nascut. Pentru micuta Ana, tatal sau exista numai în visele sale si în povestirile pe care i le spuneau bunicii si mama sa. Ana nu l-a vazut niciodata pe tatal sau fata în fata, dar a auzit despre zâmbetul sau si despre notele bune pe care acesta le-a avut la liceu. Bunicii ei i-au povestit cum tatal sau astepta cu nerabdare nasterea sa, iar ultimile cuvinte pe care le-a spus mamei sale înainte ca trenul sa plece din statie, au fost: „Sa ai mare grija de copilul nostru!” Pentru Ana, tatal sau era un necunoscut, dar nu un strain. Daca l-ar fi întâlnit pe strada, n-ar fi stiut ca este tatal ei. Dar cu toate acestea ea îl stia mereu aproape si îl iubea din toata inima.

      Aceasta a fost si experienta traita de cea de-a doua generatie de crestini. Acestia se asemanau foarte mult cu micuta Ana. Nu s-au numarat printre aceia care au umblat cu Domnul în timpul misiunii Sale, si nici printre aceia care au avut bucuria sa-L întalneasca în mod personal dupa înviere. Ei au primit toate marturiile despre viata si lucrarea Domnului Isus prin apostoli, care au fost o sursa intermediara. Acei ce L-au cunoscut pe Domnul Isus în mod personal, au vorbit celor din a doua generatie despre dragostea si bunatatea Domnului care a fost gata sa acorde iertare chiar si atunci cand era pe cruce. Aceste marturii au fost însa suficiente pentru a-i convinge pe cei mai multi dintre ei sa paraseasca tot ceea ce aveau, pentru a- L urma pe Domnul. Despre ei marturiseste apostolul Petru spunând: „îl iubiti, fara sa-L fi vazut si credeti în El fara sa-L vedeti!”

      Pentru Ana si crestinii din cea de-a doua generatie, marturiile primite au fost suficiente pentru a-i convinge de existenta celui iubit. Ce vei face tu?