iunie 25, 2013

NUMELE DOMNULUI – E-UN TURN TARE


„Ioan I-a zis: Învatatorule, noi am vazut pe un om scotând draci în Numele Tau; si l-am oprit, pentruca nu venea dupa noi. Nu-l opriti, a raspuns Isus, caci nu este nimeni, care sa faca minuni în Numele Meu si sa Ma poata grai de rau îndata dupa aceea.” [Marcu 9:38-39]

     Într-o zi, cel mai iubit dintre ucenicii Domnului, a venit la Domnul Isus foarte alarmat, spunându-i: „Învatatorule, noi am vazut pe un om scotând draci în Numele Tau; si l-am oprit, fiindca nu era dintre ai nostri!” Atitudinea lui Ioan, în zilele noastre poate însemna o reactie radicala fata de încalcarea drepturilor de autor (copyright). Cum se poate ca un om care nu este membru al bisericii noastre sa foloseasca Numele Domnului pentru a scoate demoni? Asa ceva n-ar trebui sa se întâmple, pentru ca în foarte scurt timp acesta si-ar putea întinde un cort si ar deschide o alta biserica. Nu se poate ca un necunoscut sa-L reprezinte pe Domnul Isus, de aceea toti ucenicii au intrat în alerta!

     Fata de aceasta atitudine, Domnul Isus le-a dat însa un raspuns neasteptat: „Nu-l opriti; le-a zis Domnul,” caci nu este nimeni, care sa faca minuni în Numele Meu si sa Ma poata grai de rau îndata dupa aceea.” Mai mult decât atât, Domnul Isus le-a spus ucenicilor ca toti cei ce le vor oferi un pahar de apa în Numele Sau, vor primi si o rasplata! Marcu 9:41. Prin acest raspuns întelegem ca Domnul Isus n-a dorit ca ucenicii Sai sa fie singurii care sa detina monopolul asupra lucrarilor lui Dumnezeu, ci ca acestia sa fie identificati dupa atitudinile si actiunile pe care le împlinesc. În timpul alegerilor, candidatii anumitor partide politice organizeaza întâlniri electorale construind corturi în care sunt prezentate platformele politice tuturor celor ce sunt gata sa îi sustina. Marimea acestor corturi este în functie de importanta candidatului si functia pentru care acesta candideaza. Cortul Domnului Isus este însa cel mai mare, pentru ca invitatia Lui nu este doar pentru cei de o anumita culoare politica sau pozitie sociala, ci pentru toti.