iulie 30, 2013

FA DIN CASA TA UN COLT DE RAI


„Casatoria sa fie tinuta în toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.” [Evrei 13:4]

 

     Imediat dupa ceremonialul nuntii, doi soti au facut un legamânt între ei angajându-se ca nu se vor certa niciodata. Acestia au hotarât ca în cazul  în care unul dintre ei încearca sa provoace o discutie mai aprinsa, celalalt sa iasa afara si sa faca o plimbare în jurul locuintei lor. Dupa ce anii au trecut, la nunta de argint, barbatul a marturisit ca si-a tinut cu mare strictete promisiunea facuta. În timpul celor 25 de ani de casnicie însa a facut pneumonie de 38 de ori si a rupt 49 de perechi de pantofi. Cu toate ca a trebuit sa plateasca un asa pret, el a marturisit ca s-a meritat jertfa, fiind foarte fericit ca nu s-a certat niciodata.

     Când s-a adresat odata soldatilor din comanda sa, marele erou englez Marshal Montgomery, a spus: „domnilor soldati; sa nu cumva sa îndrazniti sa va gânditi la casatorie, înainte de-a învata arta razboiului!” Nu stiu daca atunci când a facut aceasta declaratie Montgomery s-a gândit ca fiecare soldat ar trebui sa-si împlineasca mai întâi serviciul militar si apoi sa se casatoreasca, ci mai degraba cred ca el s-a gândit la faptul ca odata învatata arta razboiului, fiecaruia îi va fi mult mai usor în viata de familie. Declaratia lui Montgomery pare sa aiba suport, pentru ca în tot mai multe familii astazi în loc sa fie un colt de rai, întâlnim un câmp de razboi.