iulie 03, 2013

TRAIESTE CINSTIT

„O adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvântul, care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca sa mântuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dintâi sunt eu”. [I Timotei 1:15]

 

     Într-un articol dintr-un ziar din Tennessee, a fost prezentata o întâmplare amuzanta: Un om din Knoxville, a încercat sa sparga un magazin alimentar. Pentru aceasta, s-a urcat pe acoperis si a demontat galeria de evacuare a gazelor si vaporilor fierbinti, ce facea legatura cu hota de la bucataria magazinului. Când însa a reusit sa desfaca galeria si sa se strecoare în magazin prin spatiul gol lasat de aceasta, a avut marea surpriza sa constate ca din cauza faptului ca ventilatoarele nu mai aveau pe unde sa evacueze aerul cald, acesta s-a ridicat în sus si a marit temperatura în bucatarie, declansând sistemul de stingere a incendiilor. În numai câteva minute, hotul a fost acoperit cu un praf alb si cu spuma antiinflamabila, care i-au ars pielea si i-au inflamat ochii. Situatia a devenit însa si mai grea, pentru ca acesta n-a reusit sa deschida usa de evacuare în caz de urgenta si nici sa se mai catere înapoi, ca sa iasa afara prin acelasi gol prin care patrunsese în magazin. În dimineata urmatoare când patronul magazinului a deschis usa, hotul  astepta la intrarea în magazin si-a alergat spre iesire. Desi speriat de acea aparitie pe care a considerat-o la început a fi o fantoma, patronul a avut totusi puterea sa anunte politia. Aceasta l-a arestat imediat pe infractor, datorita urmelor pe care le-a lasat pe asfalt în timpul alergarii. Datorita intentiei de a fura din magazin, hotul a trebuit nu numai sa  plateasca pentru fapta comisa, dar sa si sufere chinurile cauzate de efectul spumei antiinflamabile si durerea multor zile de spitalizare.

     Acest caz ne învata ca faptele savârsite în ascuns, vor fi scoase la lumina în momentul în care ne asteptam cel mai putin, iar pentru fiecare pacat se plateste un pret de rusine, durere si suferinta, chiar în mijlocul acestei lumi.