septembrie 18, 2013

DOMNUL E SINGURUL CE NE POATE DA BINECUVANTAREA ASTEPTATA!“Si cuvântul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava întocmai ca slava singurului nascut din Tatal.” [Ioan 1:14]

 

     În una dintre cartile sale, scriitorul Leo Rosten, a povestit o întâmplare traita de un tânar inginer evreu, numit Yuri Smolenski. Acesta a trait în perioada razboiului rece, trecând prin persecutiile severe ale sistemului comunist din Rusia. Autoritatile de atunci i-au comunicat într-o zi lui Yuri, ca urmeaza sa fie promovat într-o noua slujba, trebuind sa mearga într-o zona miniera din îndepartata Siberie. Stiind nu-l vor mai vedea pentru multa vreme, în timp ce acesta îsi împacheta lucrurile pentru plecare, parintii îl urmareau îndeaproape plângând. Nu mai plângeti, a încercat Yuri sa-i linisteasca; am sa va scriu câte o scrisoare în fiecare zi. Dar cum vei reusi sa scapi de cenzura? a întrebat atunci mama. Acestia îti vor analiza fiecare cuvânt pe care îl vei scrie si vor opri toate scrisorile care nu le vor fi pe plac! Pentru a-i pacali pe KGB-isti, am o idee; a intervenit atunci tatal. Tot ceea ce vei scrie cu cerneala neagra, vom sti ca este adevarat, iar tot ce vei scrie cu cerneala rosie, vom întelege ca nu-i demn de luat în considerare, pentru ca sunt neadevaruri! Dupa aceasta întelegere, la o luna de la plecare fiului, parintii primesc o scrisoare scrisa în totalitate numai cu cerneala neagra. Constatând ca nici un cuvânt n-a fost scris cu cerneala rosie, parintii au ramas foarte surprinsi si au început sa citeasca scrisoarea cu si mai mare atentie.

     “Draga mama si tata; scria fiul. Nici nu pot sa va spun prin cuvinte cât de bine o duc în locul acesta. Aici este ca în Paradis! Suntem tratati regeste! Am un apartament foarte frumos si bine încalzit. La masa ne serveste un bucatar foarte iscusit care ne pregateste friptura în fiecare zi. Aici sunt foarte multe sali de concerte, teatre si cinematografe, iar intrarea la toate aceste spectacole este libera. Putem merge la spectacole toata ziua, fara a plati nimic. Aici nu este nici un fel de manifestare antisemita, iar superiorii mei ma trateaza cu atâta dragoste încât simt ca voi însiva îmi sunteti alaturi. Sa nu va faceti griji pentru mine. Va iubesc din toata inima. Fiul vostru, Yuri!”

     Dupa ce au citit acest mesaj plin de superlative, parintii au ramas si mai nedumeriti. Nu puteau crede ca fiul lor o duce chiar asa de bine.  Când s-au uitat însa cu mai mare atentie, au vazut pe un colt în partea de jos a scrisorii mesajul: „P.S. singurul lucru pe care nu l-am gasit aici, este cerneala rosie!”

     Desi în lumea în care traim sunt înca multe lucruri care ne lipsesc, încercari si necazuri pe care ar trebui sa le scriem cu cerneala rosie,  potrivit versetului biblic de astazi, putem spune ca Domnul Isus a venit în mijlocul lumii noastre, ca sa ne descopere Adevarul si sa ne aduca binecuvântarile pe care nimeni altcineva nu ni le poate oferi.